Smuldr gæren i yoghurten og rør den ud sammen med den røde pastafarve. Du kan tilsætte mere pastafarve sammen med smørret, hvis du ikke synes, dejen er rød nok. Der skal ret meget pastafarve i, for at få farven kraftig nok.
Tilsæt durummelet og ælt det i dejen sammen med salt og sukker. Tilsæt det bløde smør og ælt det godt ind i dejen.
Ælt nu resten af melet i ad et par omgange. Ælt i 8-10 minutter i røremaskinen, til dejen slipper skålens sider og er blød og smidig.
(Hvis du ikke farver dejen med pastafarve, skal der kun hhv. 100 g durum og 325 g hvedemel i dejen.)
Dæk skålen til med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik og lad dejen hæve et lunt sted i en time.
Ælt dejen kort igennem. Del den i 10 stykker, stram hver klump op til en bolle og tril dem runde under en hul hånd mod bordpladen. Undgå at tilsætte for meget mel, for så får du tørre boller.
Læg bollerne med god afstand på en bageplade, beklædt med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 40 minutter.
Den sorte dej
Pisk sort pastafarve ud i det lune vand. Smuldr gæren i og pisk det ud. Derefter tilsættes olie, sukker, salt og rismel. Det hele blandes godt med et piskeris.
Tilsæt evt. mere pastafarve for at få farven mørkere eller lidt mere rismel, hvis du synes, dejen er for tynd. Dejen skal være tyk og klistret, men skal kunne dryppe og løbe langsomt af piskeriset.
Dæk skålen til med en opklippet frysepose og lad dejen hvile i 15 minutter, til bollerne har hævet.
Bagning
Tag en god klat sort dej i hånden og smør den på bollerne, til de er helt dækket. Det skal være et godt tykt lag, for så lykkes krakeleringen bedre, og du kan bare bruge al den sorte risdej.
Lad halloweenbollerne hæve utildækket i yderligere 15 minutter, mens du varmer ovnen op til 210° (alm. ovn, ikke varmluft).
Bag bollerne i nederste tredjedel af ovnen i ca. 18 minutter, til de er gennembagte, og den sorte dej er krakeleret.
Noter
Halloweenboller kan fryses ned. Ellers opbevares bollerne i en frysepose ved stuetemperatur.