Græskarret vaskes grundigt og bages i ovnen i et ildfast fad ved 200 grader i en time.
Chilien lægges ved siden af og bages med, indtil skallen på den er helt mørk (ca. 30-35 minutter). Chilien tages ud og lægges til afkøling i en frysepose, så skallen nemt kan gnides af. Stilk og kerner fra chilien fjernes.
Græskarret deles og kernerne fjernes sammen med stilk og blomst. Resten af græskarret (inkl. skallen) deles i mindre stykker og lægges i en food processor sammen med halvdelen af bouillonen, chili og presset hvidløg. Det blendes indtil konsistensen er jævn. (Evt. i en gryde med en stavblender.)
Tilsæt resten af bouillonen. Suppen smages til med rødvinseddike, muskatnød, salt og peber. Græskarsuppen varmes igennem og den syrnede fløde piskes i.
Græskarkernerne ristes på en tør pande, til de bliver gyldne og begynder at 'poppe'. De sprayes med lidt olie (jeg brugte Lurpak smørspray) og drysses med fintkværnet salt.
Bacon steges sprød på panden og lægges til afdrypning på et stykke køkkenrulle. Knæk baconen i mindre stykker.
Noter
Serveres med bacon, græskarkerner og groft brød.Græskarsuppen er fryseegnet.