Bring mælken i kog sammen med en smule grøn pastafarve. Kom æggeblommen i en skål og pisk den kraftigt med sukker og vanillesukker. Sigt maizenaen i, og bland det uden at piske.
Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Husk at farven bliver mørkere, når cremen koger op, men tilsæt evt. lidt mere grøn eller gul farve, til du har den farve på “slimet”, som du ønsker.
Hæld det hele tilbage i gryden og bring det i kog under stadig omrøring. Lad cremen koge sagte i et minut under kraftig omrøring, til den tykner. Pas på, det ikke brænder på.
Hæld cremen i en sprøjtepose eller frysepose og luk den. Lad cremen afkøle.
Chokoladekage
Tænd ovnen på 175° (alm. ovn, ikke varmluft) og smør rugbrødsformene grundigt med smør. Sigt mel ned i hullerne, så kagerne nemt slipper formen efter bagning.
Pisk smør, sukker, farin og vanillesukker godt sammen, så det bliver lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen, rør godt mellem hvert æg.
Rør creme fraiche, mælk og kaffe godt sammen i en kande. Sigt mel, kakao og natron sammen i en skål. Hak chokoladen lidt groft og sigt den sidste teskefuld mel henover og rør rundt. På den måde undgår du, at chokoladen synker til bunds.
Rør skiftevis de tørre og våde ingredienser i dejen ad et par omgange. Rør ikke for meget, for så bliver kagerne kompakte. Det skal kun lige blandes godt. Vend til sidst den hakkede chokolade i.
Fordel dejen i brødformene. De må kun fyldes 2/3 op. Bag kagerne i ca. 28 minutter. Mærk efter med en tandstikker, om de er gennembagte, eller der følger dej med op. Lad dem afkøle i formen i 15-20 minutter, før du vender dem ud og lader dem afkøle helt på en rist.
Pyntningen
Skær en kile af toppen af hver kage ved at holde en grønsagskniv i en vinkel på 45°. Løft låget af og skær lidt af undersiden af låget.
Fyld den grønne vanilleslim i kagerne og læg lågene på, så overkanten flugter. (Se på billedet, hvor stort et hulrum, jeg havde i mine kager.)
Påsmøring af glasur og Oreo-jord skal ske på én kage ad gangen, så glasuren ikke når at tørre ind, før der kommer krummer på. Der skal være meget jord, for at det ser rigtigt ud.
Knus Oreo kiksene i fx en foodprocessor, til du har meget fint jord uden klumper. Det ligner nærmest malet kaffe. Du behøver ikke fjerne den hvide creme. Når kiksene bliver pulveriseret, bliver cremen også sort. Hæld jorden i en dyb tallerken.
Pisk æggehviden let skummende med et piskeris, bland kakao i og tilsæt flormelis gradvis, til du har en tyk, glat glasur. Fyld glasuren i en frysepose eller sprøjtepose og bind en knude på den, så glasuren ikke tørrer ud. Klip en spids af posen.
Afsæt en klat glasur på toppen af kagen, dyp bagsiden af en teske i en skål med vand og brug den til at glatte glasuren ud, helt ud til kanten af kagen. Vend kagen om og dyp den i tallerkenen med kiksekrummer. Pres kagen lidt ned, så du får en grav, som er helt dækket med jord på toppen. Fortsæt, til du har gjort dette ved alle kagerne.
Stik et par knogler ned i kagerne, så de stikker op af jorden. Max. en time før servering, laver du en rille i toppen af chokoladekagen og stikker en gravsten ned i.
Noter
Hvis du vil fryse kagerne, så gør det, før du pynter dem.