Krydderier, krydderurter, frø til at drysse med (Jeg brugte Garam Masala.)
Sådan gør du
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt yoghurt, æg, oliemargarine, evt. nigellafrø, salt og sukker og rør godt.
Hæld melet i ad et par gange og ælt dejen på røremaskinen til den er blød og slipper skålen helt. Det tager ca. 10 minutter, efter det sidste mel er æltet ind i dejen.
Lad dejen hæve tildækket og lunt i 1 times tid, til den har nået dobbelt størrelse.
Sæt bagestålet i ovnen og varm den op til 250° ved undervarme kombineret med varmluft. Det tager ca. 40 minutter, før ovn og bagestål er klar.
Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord. Det gælder om at bevare så mange luftlommer i brødet som muligt.
Dejen skal ikke æltes igennem, så slår du luften ud af den. Del dejen i 5-8 stykker og form dem ved at stramme dejen op og lave en rund, stram bolle. Lad dejkuglerne hæve tildækket på bordet i en halv time.
Når dejen er færdig med at hvile, trykker du den forsigtigt ud til en oval. Herefter tager du fat i kanten på ovalen og lader tyngdekraften strække den ud, så naanbrødene bliver tyndere på midten end i kanterne. Ikke noget med at bruge en kagerulle, det presser luften ud;-)
Dine naanbrød lægges på bagepapir, pensles med olie og drysses med krydderier/krydderurter. Brødene lempes ind på bagestålet og bages i ca. 4 minutter, til de er gyldne og bobler op. Brødene skal være bløde, ikke sprøde.
Lad brødene køle af på en rist under et rent viskestykke.
Hvis du ikke har et bagestål, kan du sagtens bage naanbrød uden. Ovnen opvarmes til 250° sammen med en bageplade. På den måde skal ovnen ikke først bruge tid og energi på at varme en kold bageplade op, før brødene kan begynde at bage. Brødene bages 6-8 minutter, til de er gyldne.