Varm ovnen op til 180° (alm. ovn, ikke varmluft.) og læg 12 papirforme i en fast muffinform med 12 huller.
Pisk smør og sukker godt sammen, så det bliver lyst og lidt luftigt. (Med røremaskine eller håndmixer.) Rør æggene sammen med mandelekstrakt og yoghurt. Tilsæt blandingen ad to omgange og rør godt mellem hver gang. Nu skal du ikke bruge røremaskinen mere!
Bland mel og bagepulver i en skål. Knus makronerne ned i skålen med melet med hænderne. Det skal ikke blive til småkrummer, der må gerne være større stykker i. Bland dem godt med melet.
Vend mel og makroner i den våde blanding med en dejskraber. Rør ikke for meget, for så bliver kagerne kompakte. Det skal kun lige blandes godt.
Fordel dejen i muffinformene og bag kagerne i ca. 21 minutter. Mærk efter med en tandstikker, om de er gennembagte, eller der følger dej med op. Åbn ikke ovnlågen før tid. Du har lys i ovnen og glas i lågen, for at du kan følge med;-)
Lad kagerne stå fem minutter i metalformen, før du lader dine makronmuffins afkøle helt på en bagerist.
Noter
Makronmuffins kan godt fryses i op til tre måneder, hvis du når det, inden du har spist dem alle.