1kgkartofler, gerne en sort, der koger ud eller bagekartofler
1porre (eller 150 g frosne porrer)
1spsksmør eller margarine
1½lvand
3grønsagsbouillonterninger
2dlpiskefløde
1½tskgroft salt
Friskkværnet peber
Muskatnød
2pkbacon i skiver
Sådan gør du
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Rens porren og skær den i tynde ringe. Gem lidt af den inderste, grønne top til pynt, og snit den fint. (Eller brug lidt purløg, hvis du bruger frosne porrer.)
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kartofler og porre og svits det et par minutter. Det må ikke blive brunt. Tilsæt vand og bouillonterninger, bring det i kog, og lad det simre for svag varme i 25 minutter, til kartoflerne er godt møre.
Steg baconen på en tør, varm pande. Den skal være sprød, så den springer i stykker, når du fløjter. Ikke noget med blød bacon her! Lad baconen dryppe af på køkkenrulle, før du klipper den i mindre stykker med en saks.
Blend suppen til den er cremet og jævn. Tilsæt fløden, varm suppen op til kogepunktet og smag den til med salt, peber og muskatnød.
Noter
Server din kartoffelsuppe med porre- og bacondrys og godt brød til.