Rør det bløde smør godt sammen med farin, sukker og vanillesukker. Hæld ægget i og rør igen godt, til konsistensen er jævn.
Bland mel, Maizena, natron og salt godt sammen med et piskeris og sigt det over i skålen med de våde ingredienser. Bland godt, men kun lige indtil der ikke er synligt mel i dejen.
Hak den hvide chokolade i grove stykker og rør den i dejen sammen med de tørrede tranebær.
Lad dejen hvile i køleskabet i minimum to timer.
Varm ovnen op til 175° (alm. ovn, ikke varmluft). Beklæd bagepladerne med bagepapir.
Vej din dej til tranebærcookies af i små klumper á 13-15 gram, hvis du vil have dem i samme størrelse som mine. Tril dem til en kugle imellem håndfladerne og læg dem med afstand på bagepladen.
Bag dine tranebærcookies i 10-11 minutter, til kanten netop begynder at tage farve. Lad dem afkøle ca. 5 minutter på pladen, ellers er de for bløde at flytte rundt med. Flyt dem over på bageristen og lad dem afkøle helt, før du lægger dine cookies i en kagedåse.
Noter
Tranebærcookies opbevares bedst i tætlukkede kagedåser.Den ubagte dej kan fryses ned i kugler i op til 3 måneder.