Bland de to meltyper med vandet. Dæk skålen til med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik og lad det stå i 2 timer. (Autolysen kan sagtens stå natten over, hvis det passer bedre i dit program.)
Udrør gæren i den sidste skefuld vand. Ælt det ind i dejen. Tilsæt derefter salt og olie og ælt igen, til dejen er helt glat.
Dæk skålen til igen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca. 50 minutter).
Skrab dejen ud af skålen på et let meldrysset bord og fold den ind over sig selv. Del den i 9 lige store stykker (knap 100 g pr. stk.) og tril dem til boller efterhånden. Lad hver bolle hvile på bordet i ca. 5 minutter, mens du triller resten. Vend dem med samlingen nedad.
Vend den første bolle i mel og rul den aflangt ud til en tykkelse på 5-6 mm. Drys evt med mel undervejs, så du er sikker på, den hverken hænger fast i bordet eller kagerullen. Fortsæt i samme rækkefølge, som du trillede bollerne.
Læg de flade brød på bageplader beklædt med bagepapir. Der er plads til tre på hver plade. Dæk paninierne til med et hårdtopvredet viskestykke, så dejen ikke tørrer ud. Lad dem efterhæve i ca. 45 minutter.
Det sidste kvarter af hævetiden varmer du ovnen op til 200° (alm. ovn, ikke varmluft). Varm et lille, ovnfast fad fx en støbejernstallerken op sammen med ovnen.
Sæt den første bageplade ind i nederste tredjedel af ovnen. Hæld to spsk vand i støbejernstallerkenen, luk lågen og bag dine panini i ca. 10 minutter.
De må ikke være mørke eller sprøde, når de er færdige. Læg det hårdtopvredne viskestykke over dem igen, mens de køler af på pladen, så fugtigheden bevares i brødene.
Noter
Panini er fryseegnede i op til tre måneder og opbevares ellers i en frysepose ved stuetemperatur.