Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Æg i cocotte med chorizo og tomat
Æg bagt i en ildfast skål. Perfekt til tapas eller picnic.
Udskriv
Gem på Pinterest
Forb. tid
15
min
Tilb. tid
15
min
Samlet tid
30
min
Ret
Aftensmad, Frokost, Tapas
Køkken
Spansk
Antal
4
personer
Ingredienser
50
g
chorizo i skiver
300
g
cherrytomater
1
fed
hvidløg
1
forårsløg
Salt og friskkværnet peber
4
æg, str. M/L
Lidt smør til formene
Purløg til pynt
Sådan gør du
Varm ovnen op til 200° (alm. ovn, ikke varmluft) og smør fire små, ildfaste forme med en klat smør.
Skær chorizoen i mindre stykker. Steg dem sprøde på en tør pande. Tag dem op.
Halver cherrytomaterne, skær forårsløget i tynde skiver og hak hvidløget fint.
Svits tomater, forårsløg og hvidløg på stegefedtet i panden, til tomaterne er lidt bløde. Det skal ikke tage farve. Smag til med salt og peber.
Fordel tomaterne i skålene. Drys chorizoen ovenpå langs kanten. Lav en fordybning i hver form.
Slå æggene ud et ad gangen i en lille skål og lad dem glide over midt i cocotten.
Bag cocotterne i ca. 15 minutter i nederste tredjedel af ovnen, til æggene er faste, men stadig bløde.
Drys med lidt fintklippet purløg inden servering.
Noter
Æg i cocotte serveres varme. Fyldet kan forberedes i god tid, så du kun skal slå æg ud og bage dem i ovnen, før servering.
Tags
Brunch, Forret, Frokost, Picnic, Tapas