Tænd ovnen på 200° (alm. ovn, ikke varmluft). Beklæd en lille bradepande på ca. 23x33 cm med bagepapir. (Det gøres nemmest, hvis du vrider bagepapiret op under vandhanen. Så bliver det blødt og er nemt at få helt ud i hjørnerne.)
Smelt smørret og bland det sammen med sukkeret i en skål. Sigt mel, kakao og natron sammen i en anden skål. Bland den hakkede chokolade med melet.
Skiftevis med kærnemælken blander du de tørre ingredienser i smørret ad et par omgange. Rør det sammen med en grydeske. Du skal ikke røre for meget, men kun indtil der ikke er mere synligt mel.
Fordel dejen i bradepanden og bag din chokoladekage i nederste tredjedel af ovnen i 30-35 min. Mærk efter med et grillspyd, om kagen er gennembagt, eller om der følger dej med op.
Lad kagen afkøle, før du laver glasur og smører på toppen.
Smelt smørret til glasuren. Bland fløden i smørret. Sigt flormelis og kakao sammen i en skål. Hæld smørblandingen over i flormelisen og rør den til en tyk glasur.
Drys med kandiserede violer eller hakket chokolade.
Noter
Den nemme chokoladekage er fryseegnet i op til tre måneder.
Tags Bradepandekage, Chokolade, Dansk Klassiker, Skærekage, Supernem