8skivergodt brød (fx godt, groft toastbrød eller surdejsbrød)
Smør til stegning
200gcreme fraiche 38%
2spskdijonsennep
200grevet ost (gruyere, emmentaler eller mozzarella)
Flagesalt og friskkværnet peber
8skiverlandskinke
4æg, str. M/L til Croque Madame
Frisk timian til pynt
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° (alm. ovn, ikke varmluft). Sæt en bageplade ind midt i ovnen, så den bliver varm sammen med ovnen.
Rist brødskiverne på begge sider i smør på en pande. Læg dem på et stykke bagepapir.
Bland creme fraiche, dijonsennep og revet ost og fordel det på brødskiverne. Smør det ud med en kniv i et jævnt lag.
Fordel skinken ovenpå fire brødskiver og læg resten af brødene på som låg med ostesiden opad. Drys med lidt flagesalt og friskkværnet peber.
Lad bagepapiret glide ind på den varme bageplade i ovnen og gratiner brødene i ca. 10 minutter, til de er let gyldne på toppen. Imens steger du spejlæggene, hvis det skal være Croque Madame.
Læg et spejlæg ovenpå hver toast, drys med lidt salt og peber og pynt med frisk timian.
Noter
Server en grøn salat til din Croque Madame eller Croque Monsieur.