Helt udsprungne violer, Viola odorata (eller andre spiselige blomster)
En æggehvide
Flormelis
Sådan gør du
Pisk æggehviden til let skum. Det skal ikke blive stift, men du skal bryde de hinder, som er i æggehviden. Du kan fint piske med et håndpiskeris. Det vil være flydende under skummet, og det er helt fint. Rør i æggehviden engang imellem, så du kan få fat i den flydende hvide og ikke kun “tørt skum”.
Sigt flormelis ud på et stykke bagepapir. Dyp en viol i æggehvide og dyp eller vend den i flormelis. (Jeg forestillede mig, at jeg skulle sigte flormelis over med en lille si, men det var nemmere at dyppe blomsten i flormelisen.)
Læg violerne på et stykke bagepapir på en bageplade og fortsæt, til du har brugt alle violerne. Blomsterne må ikke røre hinanden på pladen.
Sæt pladen med violerne i ovnen ved 60° varmluft, og lad dem tørre i 2-3 timer, til de er helt tørre og nemt slipper bagepapiret. Knæk stilkene af de tørre blomster.
Noter
Opbevar dine kandiserede violer i et tætsluttende glas, og glæd dig til at pynte dine kager med dem.