Hæld et par dråber eddike i røremaskinens helt rene skål og tør det rundt med et stykke køkkenrulle. Det fjerner den eventuelle sidste fedthinde, der måtte være i skålen. Det er umuligt at piske hviderne stive, hvis der er den mindste smule fedt på skål eller piskeris.
Hviderne piskes helt stive (vend skålen på hovedet, så du er sikker!). Tilsæt de 75 g sukker en teskefuld ad gangen. Pisk 6-8 minutter, efter du har hældt den sidste teskefuld i, til æggehviderne er helt glatte og blanke.
Mærk efter, at der ikke er sukkerkorn tilbage i massen ved at gnide den mellem to fingre. Flormelis sigtes i skålen og vendes forsigtigt i marengsen.
Tag lidt af marengsen fra og over i en skål, hvor du forsigtigt rører sort pastafarve i, til det har en fin, grå farve. Pas på med ikke at røre for meget, så marengsen bliver tynd.
Fyld de to farver marengs i hver sin engangssprøjtepose, begge med glatte tyller. Den hvide fyldes i én, hvor tyllen er Ø10 mm, den grå i én, hvor tyllen er 5 mm i diameter.
Læg din skabelon under bagepapiret og start med at sprøjte hoved og ben med den grå marengs. Pas på, de ikke bliver for tynde, der hvor de støder op til kroppen, for så knækker de, når de skal af papiret.
Tag den hvide marengs og start ved baghovedet på fåret. Tegn buler op langs ryggen, kør ned over det øverste af benene, så de kommer til at sidde fast, og fyld derefter kroppen ud. Flyt skabelonen og fortsæt, indtil du har brugt al marengsen.
Varm ovnen op til 90° varmluft, før du bager dem i 1 time og 20 minutter, alle tre plader på én gang. Når tiden er gået, sætter du en grydeske i klemme i ovnlågen, så den står på klem og lader marengsen stå i ovnen, til den er helt kold.
Noter
Marengs opbevares i en tætlukket kagedåse og kan holde sig i flere måneder.