Varm ovnen op til 190° (alm. ovn, ikke varmluft). Klargør en bradepande på ca. 25x35 cm med bagepapir. (Det gøres nemmest ved at gøre bagepapiret vådt og vride det op som en klud. Så bliver papiret blødt og er nemt at få helt ud i hjørnerne.)
Pisk æg og olie let sammen i en skål. I en anden skål blander du de tørre ingredienser og gulerødderne.
Rør ægge-/olieblandingen i de tørre ingredienser med en ske og vend valnødderne i. Hæld dejen i bradepanden.
Læg våde (og jeg mener VÅDE) viskestykker eller et bagebælte rundt om siderne af bradepanden og sæt den på en bageplade. Bag gulerodskagen midt i ovnen i ca. 70 minutter.
Efterprøv med en trætandstik, om kagen er færdigbagt, eller om der følger dej med op. Lad kagen afkøle helt.
Glasur
Vask de sidste gulerødder grundigt, skær top og rodspids af og kør dem igennem en juicer. Bland citronsaften i juicen.
Rør gulerodsjuicen i flormelis lidt ad gangen til en tyk glasur. Fordel glasuren på din gulerodskage og drys den gerne med orange krymmel, hvis du har:-)
Tags Dansk Klassiker, Gulerødder, Skærekage, Supernem