Bring en gryde med letsaltet vand i kog til at koge kødbollerne i. Blend farsen i foodprocessoren (eller hak løget fint og rør resten af ingredienserne sammen, til du har en blød fars.)
Dyp en ske i det kogende vand (jeg plejer at bruge en dessertske, så kødbollerne ikke bliver for store), og form en kødbolle af farsen med skeen og din hule hånd, før du lægger den ned i det kogende vand.
Fortsæt med at lave kødboller, indtil du har dækket overfladen i gryden med kødboller. Lad dem koge i 6-7 minutter, før du tager dem op med en hulske og lader dem dryppe af i et dørslag, som hviler over en skål.
Fortsæt på samme måde med resten af farsen. Husk at gemme kogevandet, fx. i en kande, mens du laver saucen!
Imens koger du risene
Bring ris og vand i kog under låg. Tilsæt salt og lad det simre under låg ved helt svag varme i 10 minutter. Læg gerne et stykke køkkenrulle mellem gryde og låg, mens det koger, så låget slutter mere tæt.
Sluk under gryden og lad dem trække i 10 minutter. Når risene er færdige, skal de røres igennem, så de løsner sig.
Karrysauce
Smelt smør og karry i den samme gryde, som du kogte kødbollerne i. Du behøver ikke vaske den af først. Lad smørret skumme op, så du samtidig svitser karryen og får mere smag ud af den.
Rør melet i, så det er jævnt og tilsæt lidt efter lidt kogevandet. Pisk i saucen, så den ikke brænder på, og så den bliver helt jævn og uden klumper. (Lav saucen en smule tyndere, end når du laver brun sauce.)
Læg kødbollerne ned i saucen og varm dem igennem, før du serverer boller i karry med de løskogte ris.
Noter
Hvis du laver for meget, kan resten fryses. Hvis du fryser boller og karrysauce ned hver for sig, kan du lettere røre karrysaucen jævn, når du skal varme det op igen.