Hak løget fint. Steg løgternene klare i lidt smør, uden at de tager farve. Tag dem af panden.
Steg koteletterne et par minutter på begge sider, så de får lidt farve. Krydr med salt og peber. Tag dem af panden, og læg dem i et ildfast fad. Læg løgene ovenpå.
Rens champignonerne og skær dem i skiver. Svits dem i stegefedtet i panden, indtil de er gyldne, og al væden er dampet væk. Læg champignonerne i fadet til koteletter og løg.
Hæld fløden i panden og kog panden af, så al den gode smag kommer med. Smag flødesaucen til med salt og peber. Hæld saucen over koteletterne, og sæt fadet i ovnen i 20 minutter til overfladen er gylden.
Løskogte ris
Hæld ris, vand og salt i en tykbundet gryde og bring det i kog under låg.
Lad risene simre for svag varme under låg i 12 minutter. Sluk under gryden, og lad risene trække i 10 minutter (stadig under låg), til de er møre, og vandet er dampet væk.
Rør rundt med en gaffel, og server risene varme sammen med koteletterne.
Noter
Får du lavet for stor en portion, kan både ris og koteletter i fad fryses ned. Det kan varmes i mikroovn, eller i et fad i ovnen med risene nederst og saucen ovenpå.Server en grøn salat til koteletter i fad.
Tags Dansk Klassiker, Flødesauce, Koteletter, Svinekød