Bland durummel og salt i skålen til foodprocessoren. Pisk pastafarven ud i æggene, før du hælder æggene i skålen og lader foodprocessoren køre, til du har en homogen dej. Dejen må ikke være alt for klistret. Så skal du tilsætte lidt mere mel.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i mindst 20 minutter.
Del dejen i fire stykker og arbejd videre med dem én ad gangen. Hold de andre indpakket imens, så de ikke tørrer ud.
Gør pastamaskinen klar. Stil den på den tykkest mulige indstilling. Kør pastadejen igennem 8-10 gange, hvor du efter hver gennemkørsel folder dejen 3-4 gange på den lange led, og kører dejen igennem igen på den anden led.
Hvis dejen klistrer i denne proces, drysser du let med durummel på begge sider, folder den, og kører dejen igennem pastamaskinen igen.
Når dejen er glat og smidig, indstilles maskinen på det næsthøjeste, og dejen køres igennem én gang. Derefter rulles den tyndere og tyndere, indtil den er passende til det, du skal bruge dejen til. (Min kom ned på tykkelse 3 til pastaen på billederne.) Klip dejen over i passende længder.
Sæt skæredelen på pastamaskinen, flyt håndtaget og skær pastaen i strimler. Støt med hånden, når den kommer ud, så pastaen nemt kan lægges på tørre viskestykker på køkkenbordet.
Fortsæt med de øvrige dejkugler, indtil al dejen er kørt igennem. Læg pastaen på de udbredte viskestykker, så vidt muligt i ét lag.
Frisklavet pasta koges i letsaltet vand i 2-5 minutter alt efter tykkelse.
Krydderolie
Varm olien op sammen med det finthakkede hvidløg og chiliflagerne. Lad det simre ved lav varme i 4-5 minutter. Stil det til side og rør oliventapenaden i. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Når pastaen er kogt, dræner du vandet fra i et dørslag. Bland pastaen med krydderolien og server den med revet parmesan og små rucolablade.
Noter
Pastadej kan fryses ned i kugler i op til tre måneder, så du nemt kan rulle og servere frisk, hjemmelavet pasta.