2-3tskDr. Oetker geleringspulver med konserveringsmiddel
Sådan gør du
Vanillestangen flækkes, og kornene skrabes ud.
Læg abrikoser, gulerødder, vand, citronsaft, vanillestang, -korn og sukker i en gryde, og kog det op. Lad marmeladen simre ved lav varme under låg i 15 minutter, før du tager låget af og lader det simre videre i 10 minutter, indtil abrikoserne er bløde og nemt kan trykkes i stykker med en ske. Rør i marmeladen af og til under kogningen.
Fisk vanillestangen op, og blend marmeladen med en stavblender, til den er jævn og ensartet.
Bland resten af sukkeret og geleringspulveret. Kog marmeladen op igen, tilsæt de hakkede mandler, og rør geleringspulveret i. Lad marmeladen koge et par minutter og tjek, om den har den rigtige konsistens ved at lægge en skefuld af den på en tallerken og lad den køle af.
Hæld den varme marmelade på skoldede glas, og luk dem straks tæt til. Lad marmeladen køle af.
Noter
Marmelade kan holde sig flere måneder, når den står mørkt og ikke for varmt. Når du har taget hul på et glas marmelade, skal det opbevares i køleskab.