3spsklangtidsbagte tomater (må gerne være købte semidried)
Lidt olivenolie
1dshakkede tomater
1tsktimian
Salt og peber
Grønsager
1aubergine
5-6tomater
1grøn squash
1lang snackpeber, helst gul
Sådan gør du
Hak løg og hvidløg fint sammen med de langtidsbagte tomater (evt. blendes de). Varm olien op og svits løg og tomater i et par minutter. Tilsæt de hakkede tomater og krydderier, og lad saucen koge ind i ca. 20 minutter. Smag saucen til.
Rengør de hele grønsager, og snit dem i 4 mm tykke skiver, nemmest i foodprocessor eller på mandolinjern, men de kan sagtens snittes i hånden. Hæld alle skiverne ud på køkkenbordet og saml dem i små stakke: En skive aubergine, en skive tomat, en skive squash og en skive snackpeber.
Smør et ildfast fad ca. 16x27 cm med smør, og fordel tomatsaucen i bunden. Stil de små stakke med grønsagsskiver lodret i fadet, tæt op ad hinanden.
Sæt fadet i en kold ovn. Indstil temperaturen på 180° (alm. ovn), og bag din ratatouille i ca. 45 minutter, til grønsagerne er møre.
Noter
Ratatouille er alsidigt og smager dejligt til kylling, fisk eller en god bøf. Eller helt alene, uden noget andet end godt brød.