Skær rabarberne i mindre stykker. Bland alle ingredienserne til suppen, og bring det i kog i en gryde. Lad det koge for svag varme i 15-20 minutter.
Si suppen og lad den afkøle helt. Pres al væden ud af rabarberne. Tilsæt evt. en smule rød frugt- eller pastafarve, hvis farven skal hjælpes lidt på vej. Sæt suppen i fryseren, så den fryser til slush ice.
Du kan sætte suppen direkte i fryseren, når den er afkølet, hvis du laver den i god tid. Så skal du bare tage den ud 10-15 minutter før servering.
Alternativt kan du sætte suppen i fryseren ca. 1½ time før servering, så den fryser ind.
Varm ovnen op til 225°. (Alm ovn, ikke varmluft.) Skær marcipanen i tern på 1×1 cm. Vend dem i rørsukker, så de er dækkede på alle sider.
Fordel marcipanen på bagepapir på en bageplade, og bag midt i ovnen, til de er gyldne. Det tager 6-8 minutter, men hold øje, for det går lynhurtigt, før sukkeret karamelliserer, og croutonerne er sorte.
Ved servering hældes din rabarbersuppe i små glas eller skåle, og croutonerne fordeles ovenpå. Pynt gerne med citronmelisse- eller mynteblade.
Noter
Rabarbersuppe kan fryses ned i op til tre måneder.