Lun mælken til den er lillefingervarm. Smuldr gæren ud i mælken, og tilsæt salt, sukker og æg. Rør halvdelen af melet ind i dejen, før du tilsætter smørret og ælter det med. Tilsæt nu resten af melet og ælt dejen godt i ca. fem minutter. Dejen er klistret og blød, når den er færdigæltet.
Tilsæt ikke mere mel! Du vil ikke have en tør bund, og du skal stort set ikke røre mere ved dejen, da den ikke skal slås ned eller rulles ud.
Dæk skålen til med en opklippet frysepose og fastgør den med en elastik. Lad dejen hæve i 45 minutter et lunt sted.
Lav imens vanillecremen
Varm mælken op til kogepunktet i en lille gryde. Pisk æggeblommen sammen med vanillesukker, sukker og Maizena. Hæld den varme mælk i æggeblandingen i en tynd stråle, mens du pisker.
Hæld cremen tilbage i gryden og sæt den over medium varme, mens du pisker i cremen, indtil den er tyknet. Cremen må ikke bulderkoge, og du skal passe på, den ikke brænder på. Først bruser cremen op, og derefter bliver den tyk, mens bruset lægger sig.
Hæld cremen over i en lav skål, og dæk den til med husholdningsfilm, helt ned på cremen, før du sætter den til afkøling i køleskabet.
Beklæd bradepanden med bagepapir. (Det gøres allernemmest, hvis du krøller bagepapiret sammen, gør det vådt under vandhanen og vrider det op som en klud. Så kan du uden problemer få bagepapiret til at blive liggende i bradepanden, helt ud til hjørnerne.)
Hæld dejen forsigtigt ud i bradepanden og skrab skålens sider rene. Træk i dejen, så den når ud til kanterne. Gør dine fingerspidser våde, så du uden problemer kan røre ved dejen uden at hænge fast i den. Du skal ikke trykke for meget på dejen. Der er ingen grund til at presse luften ud af den;-) Dæk dejen til igen og lad den hæve yderligere 20 minutter.
Imens varmer du ovnen op til 210°. (Alm. ovn, ikke varmluft.)
Mens dejen efterhæver, laver du remoncen
Bland margarine og farin i en gryde, og varm det op sammen, mens du rører i det, indtil margarinen er smeltet. Sluk under gryden og pisk vanillecremen i remoncen, indtil den er glat, og sæt gryden til side.
Når din kagebund er færdighævet, trykker du små fordybninger over hele kagen med fingerspidserne. Lad være med at trykke for dybt. Fordel 2/3 af remoncen over kagen. Remoncen skal helt ud til kanten (du vil ikke have tørre skorper), men må ikke løbe ud over siderne på din brunsviger.
Bag din brunsviger i nederste tredjedel af ovnen i 16-18 minutter. Når du har taget kagen ud af ovnen, fordeler du resten af remoncen hen over kagen og lader den køle af.
Brunsviger er allerbedst, når den er nybagt, og snasket løber ned af hånden på dig;-) – Eller i hvert fald inden for de første par timer. Bunden virker, ligesom når man lægger et stykke franskbrød ned i en pose stenhård farin – den afgiver fugt til sukkerlaget. Du vil derfor blive skuffet, hvis du tror, du kan bage brunsvigeren om aftenen og servere den om morgenen.
Hvis du gerne vil genopvarme brunsviger, gøres det bedst i en 200° varm ovn (ikke varmluft), hvor du under opvarmningen har sat et ovnfast fad med en deciliter vand i bunden ind i ovnen, så den er fyldt med damp, når brunsvigeren kommer ind. Varm kagen op i fem-seks minutter, og nyd din nu næsten nye brunsviger.
Noter
Brunsviger kan også fryses, men efter optøning råder jeg dig til at varme den som beskrevet ovenfor.Kagen kan koldhæves natten over, hvis du sætter den til efterhævning i køleskabet.