Udskriv
Den klassiske Rungstedtærte med et twist - opskrift fra Bagvrk.dk

RUNGSTEDTÆRTE

En nem og hurtig gærkage med remoncefyld og flettet låg.

Ret Kage
Køkken Bagværk
Nøgleord Gærdej, Remonce
Forberedelsestid 10 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Hævetid 30 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 12 personer

INGREDIENSER

Gærdej

  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 50 g gær
  • 50 g sukker
  • 375 g hvedemel
  • 200 g koldt smør eller margarine

Remonce

  • 125 g smør eller margarine, stuetemperatur
  • 125 g sukker
  • 1 tsk mandelessens
  • 200 g kompot af rabarber (valgfrit)

PENSLING OG PYNT

  • 1 sammenpisket æg
  • Hagl- eller perlesukker
  • Hakkede mandler

SÅDAN GØR DU

  1. Smuldr gæren i æggene og opløs den helt. Tilsæt sukker og mel, og smuldr det kolde smør, indtil det er arbejdet helt ind i dejen.

  2. Beklæd en lille bradepande på ca. 23x33 cm med bagepapir. Det gøres nemmest ved at gøre et stykke bagepapir vådt og vride det ligesom en klud. Så kan det nemt glattes ud og følge formens kanter.

  3. Rul ⅔ af dejen ud, så det passer med bradepandens bund og et stykke op ad siderne.

  4. Bland smør, sukker og mandelessens til en homogen remonce. Fordel den på dejbunden og smør derefter rabarberkompotten ovenpå.

  5. Rul resten af dejen ud og skær den i strimler til et fletlåg. Flet låget henover remoncen, dæk bradepanden til med et hårdtopvredet viskestykke, og stil kagen til hævning til den har nået dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.

  6. Opvarm ovnen til 210° (alm ovn, ikke varmluft). Bag din Rungstedtærte i nederste tredjedel af ovnen i ca. 15 minutter, til den er gylden.

NOTER

Rungstedtærte kan fryses ned efter bagning i op til tre måneder.