Udskriv
Muffins med flødetabletter med karamelcreme i midten - en lækker opskrift fra Bagvrk.dk

Muffins med flødetabletter og karamel

En saftig muffin, som smager af flødekaramel med en flydende midte af karamelsauce.

Ret Kager
Køkken Bagværk
Nøgleord Cupcakes, Karamel, Muffins
Forberedelsestid 15 minutter
Tilberedningstid 22 minutter
Antal 12 stk

INGREDIENSER

  • 1 pose Flødetabletter bolcher (80 g)
  • 45 g brun farin
  • 125 g blødt smør, stuetemperatur
  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 1/2 dl kærnemælk eller syrnet fløde/creme fraiche
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 dåse Dulce de leche/karamelliseret kondenseret mælk
  • Glasur af vand og flormelis
  • Guldstykke-krymmel til pynt

SÅDAN GØR DU

  1. Varm ovnen op til 175° (alm. ovn, ikke varmluft). Klargør en fast muffinform med 12 huller med papirforme.

  2. Knus flødetabletterne til de har konsistens som sukker. Det gøres nemmest i en foodprocessor eller blender.

  3. Rør smør, bolcher og farin godt sammen til det bliver lidt lysere. (Brug K-spaden, hvis du bruger røremaskine.)

  4. Bland æg og kærnemælk, og hæld det i smørret ad et par omgange. Rør godt imellem hver gang og skrab skålens kanter ned, så du får det hele med.

  5. Sigt mel og bagepulver sammen i en skål. Bland det godt, så bagepulveret er godt fordelt.

  6. Tilsæt melet i dejen ad et par omgange. Vend det i med lange tag med en dejskraber, indtil der ikke er flere striber af tørt mel. Du skal ikke røre for meget, for så får du kompakte muffins.

  7. Fordel dejen i papirformene og bag dem i nederste tredjedel af ovnen i 20-22 minutter. Mærk efter med en trætandstik, om de er gennembagt, eller der hænger dej ved.

  8. Lad dine muffins afkøle i den faste form i 5 minutter, før du tager dem ud og lader dem afkøle helt på en rist.

Fyld

  1. Fyld dulce de leche i en engangsprøjtepose eller en frysepose og klip spidsen af.

  2. Skær et hul i hver muffin. Jeg bruger en kernehusudstikker og drejer den ned i kagen, før jeg løfter midten op. Du kan også bruge en urtekniv og skære midten ud. Skær det øverste af midten af som prop. (Spis de øvrige midterkrummer eller gem dem til romkugler.)

  3. Fyld karamelcremen i midten af hver muffin og læg den lille prop i toppen.

  4. Rør en tyk glasur af flormelis og vand. Pynt kagerne med glasur og guldkrymmel.

NOTER

Muffins med flødetabletter og karamel kan fryses ned i op til 3 måneder uden glasur og pynt.