Udskriv
Rabarbertrifli med mascarponecreme - Bagvrk.dk

RABARBERTRIFLI

Rabarbertrifli med mascarponecreme og ladyfingers.

Ret Dessert
Køkken Dansk
Nøgleord Dessert, Mascarpone, Rabarber
Forberedelsestid 20 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Trækketid 1 time
Samlet tid 1 time 35 minutter
Antal 6 portionsglas

INGREDIENSER

RABARBERKOMPOT

  • 300 g rensede rabarber
  • 60 g rørsukker (eller alm. sukker)
  • 1/2 tsk vanillepasta fra Dr. Oetker (eller 1/2 vanillestang)

MASCARPONECREME

  • 125 g mascarpone
  • 2 spsk sukker
  • 1,75 dl piskefløde

I ØVRIGT

  • 80 g ladyfingers (ca. vægt)
  • 1 spsk Amaretto eller anden likør
  • Blade af citronmelisse
  • Spiselige blomster

SÅDAN GØR DU

RABARBERKOMPOT

  1. Snit de rengjorte rabarber i små stykker på 5-8 mm tykkelse. Bring dem i kog med sukker og vanillepasta og lad det simre i 10 minutter, til du nemt kan mase rabarberne fra hinanden.

  2. Lad kompotten afkøle helt.

MASCARPONECREME

  1. Læg mascarpone og sukker i en skål. Pisk med håndmixer fløden ind i mascarponen lidt ad gangen, så der ikke kommer klumper i. Pisk indtil cremen er tyk og blød.

  2. Pisk endelig ikke for meget, for så gryner den. Hellere for lidt og så piske den færdig med håndkraft.

  3. Fyld mascarponecremen i en engangssprøjtepose og klip spidsen af.

SAMLING AF RABARBERTRIFLI

  1. Del kagerne i ca. 16 firkanter med en tung kniv. Skær en gang på langs og del i 8 stykker på tværs. Læg dem i en skål og dryp Amaretto eller en anden likør over. (Det kan også være rabarbersaft, hvis du er ude efter et alkoholfrit alternativ.)

  2. Fordel halvdelen af rabarberkompotten i bunden af glassene. Derefter halvdelen af dine ladyfingers og halvdelen af mascarponecremen.

  3. Fortsæt i samme rækkefølge: Rabarber, kager og creme. Pynt med et spiseligt blad og nogle blomster.

  4. Dæk dessertglassene til og stil dem i køleskabet i mindst en time, så triflien kan trække.

NOTER

Rabarberkompotten kan sagtens koges dagen før - eller i endnu bedre tid og fryses ned.

Du kan også samle triflien om formiddagen og servere den om aftenen.