Udskriv
Gateau Marcel - en klassisk opskrift fra Bagvrk.dk

GATEAU MARCEL

Den ultimative chokoladekage med masser af smag af mørk chokolade. Bagt chokolademousse med blød chokolademousse ovenpå. En kage for chokoladeelskere.

Ret Dessert, Kage
Køkken Bagværk, Fransk
Nøgleord Chokolade, Dessert
Forberedelsestid 20 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Trækketid mindst 3 timer
Samlet tid 50 minutter
Antal 22 stykker

INGREDIENSER

  • 350 g usaltet smør
  • 350 g finthakket chokolade, 70%
  • 350 g sukker
  • 280 g æggeblomme (ca. 14 stk.)
  • 280 g æggehvide (ca. 9 stk.)

PYNT

  • Chokoladespåner
  • Chokoladekugler
  • Spiselige blomster

SÅDAN GØR DU

  1. Varm ovnen op til 175°. (Alm. ovn, ikke varmluft.) Klargør en lille bradepande på ca. 22x31 cm med bagepapir. Klip et stykke bagepapir i formens længde og lidt større end bredden. Klip også to smalle strimler til formens ender. Smør formen, så papiret klæber sig fast til formen.

  2. Hæld et par dråber eddike i røremaskinens helt rene skål og tør det rundt med et stykke køkkenrulle, også på piskeriset. Det fjerner den eventuelle sidste fedthinde, der måtte være i skålen. Det er umuligt at piske hviderne stive, hvis der er den mindste smule fedt på skål eller piskeris.

  3. Hviderne piskes helt stive (vend skålen på hovedet, så du er sikker!) og tilsæt så de 50 g sukker en teskefuld ad gangen. Pisk igen, til æggehviderne er helt glatte og blanke, ca. 5-8 minutter. 

  4. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, hæld den finthakkede chokolade i, og lad det trække et par minutter, så chokoladen kan smelte. Bland det godt, og lad det afkøle lidt.

  5. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Vend den smeltede chokolade i æggemassen med lange tag med en dejskraber. Pres ikke luften ud af æggene. 

  6. Vend nu 1/4 af æggehviderne i chokolademassen, så det blandes godt. Tilsæt resten af hviderne 1/4 ad gangen, mens du forsigtigt vender massen, så luften ikke presses ud af hviderne.

  7. Hæld halvdelen af moussen i bradepanden, og sæt resten i køleskabet, mens du bager kagen.

  8. Bag din gateau Marcel i nederste tredjedel af ovnen i ca. 30 minutter. Kagen hæver op og får en tynd skorpe på toppen. Den falder sammen igen under afkøling.

  9. Lad kagen køle HELT af, før du fordeler resten af moussen over kagen og sætter den i fryseren, indtil moussen er fast. 

  10. Skær kanterne af kagen, så du får helt rette sider. Skær den nu i 22 smalle, aflange stykker. Sæt dem med lidt afstand, så de er nemme at anrette inden servering. Drys med høvlede chokoladespåner og frys evt. kagerne ned igen. 

  11. Ved servering pyntes med chokoladekugler og spiselige blomster. En gateau Marcel tør op i løbet af et kvarters tid, men må gerne stå en lille times tid og trække, før servering.

NOTER

En gateau Marcel kan bages i god tid og blot fryses ned. Holdbarheden i fryseren er ca. 1-2 måneder.