Udskriv
Pasta med valnødder, salvie og bacon, Bagvrk.dk

PASTA MED VALNØDDER, SALVIE OG BACON

Frisk pasta med en cremet flødesauce med valnødder, salvie og bacon.

Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Nøgleord Bacon, Pasta, Valnødder
Forberedelsestid 5 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer

INGREDIENSER

  • 50 g valnødder
  • 200 g bacon i skiver
  • 1 spsk smør
  • 6 g friske salvieblade (12 mellemstore)
  • 1 dl piskefløde
  • 65 g friskrevet parmesan
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 450-500 g frisk pasta

SÅDAN GØR DU

  1. Rist valnødderne på en tør pande i ca. 10 minutter. Læg dem i et tørt viskestykke og gnid skallerne af. Hak valnødderne lidt groft. 

  2. Steg baconskiverne sprøde på en tør pande. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, og klip dem i mindre stykker med en køkkensaks.

  3. Varm smørret op på en ren pande. Hak salviebladene i tynde strimler, og rist dem på panden, indtil smørret begynder at brune. Tilsæt valnødderne, hæld fløden i panden, og rør det sammen Tag panden af varmen og stil den til side.

  4. Kog rigeligt vand til den frisk pasta. Tilsæt salt til kogevandet, og kog pastaen efter anvisningen på pakken. Lad det dryppe af i et dørslag.

  5. Bland den kogte pasta med saucen med salvie og valnødder, bacon, parmesan og smag den til med salt. 

  6. Hæld pastaretten over i et serveringsfad, og krydr med masser af friskkværnet peber.