Udskriv
Blondie med blåbær hvid chokolade lakridsdrys nærbillede, Bagvrk.dk

BLONDIE MED BLÅBÆR OG BÜLOW LAKRIDS

En kage med masser af hvid chokolade, blåbær og et skud sirup af saltlakrids. 

Ret Kage
Køkken Bagværk
Nøgleord Blåbær, Hvid chokolade, Lakrids
Forberedelsestid 15 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 24 stykker

INGREDIENSER

  • 200 g smør
  • 200 g hvid chokolade, finthakket
  • 20 g saltlakridssirup fra Lakrids by Bülow
  • 3 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 200 g sukker
  • 1 tsk Dr. Oetker vanillepasta
  • 180 g hvedemel med lavt proteinindhold
  • 1/4 tsk fint salt
  • 125 g hvid chokolade, grofthakket
  • 150 g blåbær (frosne)

PYNT

  • Hvid chokolade i blok, høvlet
  • RÅ lakridspulver fra Lakrids by Bülow
  • Pink glimmerstøv, Mill & Mortar

SÅDAN GØR DU

  1. Opvarm ovnen til 200° (alm. ovn, ikke varmluft). Klargør en form på ca. 22x27 cm med bagepapir. 

  2. Det er nemmest at få papiret helt ud i hjørnerne, hvis du gør papiret vådt og vrider det som en klud. Så bliver papiret blødt og nemt at forme. Alternativt kan du lægge bagepapir i bunden af formen og smøre formens sider.

  3. Smelt smørret i en gryde og hak de 200 g chokolade fint. Tag gryden af blusset og hæld den hvide chokolade i smørret. Lad det stå et par minutter, så chokoladen smelter, og rør det derefter sammen. Tilsæt lakridssiruppen og rør igen.

  4. Pisk æggene med sukker og vanillepasta, til æggene er lyse og skummende. Det tager 7-9 minutter ved rask hastighed. 

  5. Sigt mel og salt sammen i en skål. Bland den grofthakkede, hvide chokolade i. 

  6. Vend nu smør-/chokoladeblandingen i æggene med lange tag med en dejskraber. Derefter vendes mel, hvid chokolade og blåbær i dejen. Rør ikke længere, end at du ikke kan se striber af mel i dejen. 

  7. Hæld dejen i den klargjorte form og bag den i ca. 30 minutter i nederste tredjedel af ovnen. Når du stikker en tandstikker eller en kniv ned i kagen, skal den stadig være fugtig, men der skal ikke hænge dej ved.

  8. Lad kagen køle helt af, før du trækker bagepapiret af. Sæt kagen i køleskabet, så den er fast, før du skærer den i pæne, lige stykker. 

  9. Lav hvide chokoladespåner med en skrællekniv og en blok hvid chokolade. Drys kagerne med chokoladespåner, lakridspulver og lidt glimmerstøv på en pensel.

NOTER

En blondie er naturligvis fryseegnet i op til 3 måneder.