Udskriv
Kærestebreve med kirsebærfyld. En opskrift fra Bagvrk.dk.

KÆRESTEBREVE MED KIRSEBÆR

En mørdej med kirsebærfyld til at fejre Valentinsdag med.

Ret Kage
Køkken Bagværk
Nøgleord Kirsebær, Mørdej, Valentinsdag
Forberedelsestid 50 minutter
Tilberedningstid 16 minutter
Hviletid 30 minutter
Samlet tid 1 time 36 minutter
Antal 15 stk.

INGREDIENSER

MØRDEJ

  • 350 g mel
  • 75 g sukker
  • 200 g koldt smør
  • ½ dl creme fraiche, 18%
  • ½ dl iskoldt vand

KIRSEBÆRFYLD

  • 1 karton kirsebærsauce, 500 g
  • 1 spsk maizena
  • Lidt vand
  • Mandelaroma
  • Lidt rød pulverfarve

PENSLING OG PYNT

  • 1 sammenpisket æg
  • 1 spsk fløde
  • Små sukkerhjerter
  • Lidt glittersukker.

SÅDAN GØR DU

  1. Start med at hælde kirsebærsaucen over i en sigte, så den tynde sauce kan dryppe fra.
  2. Pisk creme fraiche og vand sammen. Bland mel og sukker i foodprocessoren. Skær det kolde smør i mindre stykker og hak det i foodprocessoren sammen med mel og sukker, til det ligner groft sand. 

  3. Tilsæt creme fraiche/vand lidt ad gangen, til dejen kan hænge sammen. (Måske skal du ikke bruge det hele.) Ælt dejen kort igennem, kom den i en frysepose, og læg den i køleskabet i mindst en halv time.

  4. Imens varmer du kirsebærrene (al saften behøver ikke være dryppet helt af) op sammen med en dl. af kirsebærsaucen. Maizena røres ud i så lidt koldt vand som muligt og røres i kirsebærsaucen. Smag den til med lidt mandelaroma og forstærk den røde farve med lidt rød pastafarve.

  5. Varm ovnen op til 200° (alm. ovn, ikke varmluft). Læg bagepapir på et par bageplader.
  6. Udrul dejen til 3 mm tykkelse. Brug din skabelon og skær ud efter den med en bølget klejnespore (alternativt kan du selvfølgelig bruge et pizzahjul eller en kniv). Udstik 15 små hjerter i kanten af den del af dejen, som ikke bliver til konvolutter.
    Kærestebreve med kirsebærfyld. En opskrift fra Bagvrk.dk.
  7. Pisk æg og fløde godt sammen og find de to slags krymmel frem.
  8. Fordel kirsebærfyldet på dejen, så det ligner et kort, der stikker op af en konvolut. Fold de to sider ind over fyldet og saml spidserne med lidt æggestrygelse. Pensl samlingen med æg. 

    Kærestebreve med kirsebærfyld. En opskrift fra Bagvrk.dk.
  9. Fold bunden op og tryk den fast. Pensl et dejhjerte på bagsiden og brug det til at forsegle konvolutten med. Pensl også oversiden af hjertet, så du har noget at sætte sukkerhjertet fast i.

  10. Rids med en skarp kniv langs kanterne, pensl med æggestrygelse og drys med glittersukker. Fortsæt på denne måde, til du har samlet alle kærestebrevene.
    Kærestebreve med kirsebærfyld. En opskrift fra Bagvrk.dk.
  11. Kærestebrevene bages 15-17 minutter midt i ovnen. 

NOTER

Kærestebreve kan serveres som dessert eller en lille tærte, gerne med creme fraiche, flødeskum eller vanilleis til.