Udskriv
Kanelsnegle - Tangzhong - en blød kanelsnegl, hvor alt fyldet bliver indeni! Fra Bagvrk.dk.

VERDENS BEDSTE KANELSNEGLE

Store, bløde snegle med fyld af kanel, creme og marcipan. Bagt med en tangzhong dej. Alt fyldet bliver indeni;-)

Ret Kage
Køkken Bagværk
Nøgleord Creme, Gærdej, Kanel, Tangzhong
Forberedelsestid 45 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Hævetid 1 time 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 24 stk.

INGREDIENSER

VANILLECREME

  • 1 3/4 dl mælk (1,75 dl)
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk vanillesukker
  • 50 g sukker
  • 14 g Maizena majsstivelse

FORDEJ TANGZHONG

  • 40 g mel
  • 200 g mælk

RESTEN AF DEJEN

  • 175 g kold mælk
  • 20 g gær
  • 460 g mel
  • 80 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg, str. M/L
  • 75 g blødt smør (tilsættes efter 10 minutter)

FYLD

  • Al vanillecremen
  • 150 g blødt smør
  • 100 g brun farin
  • 50 g rørsukker
  • 2 spsk kanel
  • 80 g revet marcipan

GLASUR

  • Flormelis
  • Kogende vand

SÅDAN GØR DU

VANILLECREME

  1. Start med vanillecremen. Bring mælken i kog, mens du pisker æggeblommer, sukker og vanillesukker godt sammen i en skål. Sigt Maizenaen i æggemassen og bland det godt.

  2. Når mælken koger, hældes den i æggemassen i en tynd stråle, mens du pisker. Hæld cremen tilbage i gryden og sæt den over varmen igen.

  3. Rør godt, mens du varmer den op, så cremen ikke brænder på. Først bruser cremen op, derefter tykner den. Lad cremen simre et par minutter, efter den er blevet tyk, stadig under omrøring.

  4. Hæld din vanillecreme over i en flad skål eller dyb tallerken. Dæk den til med husholdningsfilm helt ned på overfladen og stil den til afkøling. Cremen må ikke være varm, for så smelter den smørret, når den blandes med resten af fyldet.

DEJ TANGZHONG

  1. Bland mælk og mel i en gryde. Varm det op under kraftig omrøring, til det bliver tykt som en jævning/mælkesovs. 

  2. Tag gryden af blusset, hæld fordejen i røremaskinens skål og smør den op ad skålens sider, så den afkøler hurtigere.

  3. Når din tangzhong/jævning er fingervarm, tilsætter du mælken, smuldrer gæren, hælder æg, mel, sukker, kardemomme og et lille nip salt i skålen, før du starter røremaskinen. Start den på lav hastighed, derefter skruer du op på medium hastighed.

  4. Efter 7-10 minutters æltning, tilsætter du det bløde smør i mindre klumper og ælter videre. Dejen æltes i alt 18-20 minutter. De sidste fem minutter sættes farten op. 

  5. Lav en glutentest, som beskrevet ovenfor: Gør dine hænder fugtige, tag en lille klump dej og stræk den forsigtigt ud. Dejen skal blive tynd og gennemsigtig som et stykke silkepapir. Hvis dejen revner og går i stykker, skal den æltes lidt længere, men husk at stoppe i tide:-)

  6. Dæk skålen til med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik og lad den hæve på køkkenbordet i en times tid, indtil den har fordoblet sin størrelse.

FYLD TIL DINE KANELSNEGLE

  1. Rør smørret med sukker og kanel. Tilsæt den afkølede kagecreme og den revne marcipan og rør det hele godt sammen. Det gøres hurtigst med en håndmixer, men kan sagtens gøres med en grydeske.

UDRULNING OG FORMNING

  1. Når dejen har fordoblet sin størrelse i skålen, rulles den ud på et meldrysset bord. Dejen skal måle ca. 50x40 cm.

  2. Fordel fyldet over dejen med en dejskraber. Rul fra den korte side (så rullen bliver ca. 50 cm lang). 

  3. Læg evt. dejen på køl i en halv times tid, så det bliver nemmere at skære den ud i pæne skiver, uden at fyldet presses ud.

  4. Skær snegle af din roulade med en takket brødkniv, så du ikke maser dem sammen, og læg dem med lidt afstand på en bageplade. Du kan lægge dejsnippen ind under, hvis du vil have sneglene til at holde mere på formen. Jeg gjorde det ikke...

  5. Dæk sneglene til med et hårdopvredet viskestykke (eller en opklippet frysepose) og lad dem hæve i yderligere 40 minutter.

BAGNING

  1. Imens varmes ovnen op til 210° (alm. ovn, ikke varmluft). 

  2. Bag pladerne en ad gangen (dem, der blev skåret først, skal bages først) i 13-15 minutter, til sneglene er gyldne, men stadig bløde.

NOTER

Kanelsnegle er naturligvis fryseegnede i op til tre måneder, hvis du ikke får spist dem allesammen på én gang.