Udskriv
Sukkerkringler. En klassisk opskrift fra Bagvrk.dk.

SUKKERKRINGLER

Den danske småkageklassiker, sukkerkringler.

Ret Småkage
Køkken Bagværk, Jul
Nøgleord Jul
Forberedelsestid 20 minutter
Tilberedningstid 12 minutter
Hviletid 30 minutter
Samlet tid 32 minutter
Antal 70 stk.

INGREDIENSER

  • 200 g hvedemel
  • 200 g blødt smør, stuetemperatur
  • 0,8 dl piskefløde

PENSLING OG DRYS

  • 1 dl piskefløde
  • Perlesukker

SÅDAN GØR DU

  1. Smuldr smørret sammen med hvedemelet. Saml dejen med piskefløden og lad dejen hvile i køleskabet i minimum 30 minutter. Dejen skal ikke æltes for længe, den skal kun lige samles.

  2. Varm ovnen op til 200° (alm. ovn, ikke varmluft). Beklæd to bageplader med bagepapir. Hæld perlesukker i en dyb tallerken.

  3. Dej dejen i små klumper på 6-7 gram. Tril dejen til tynde stænger med en længde på ca. 18 cm.

  4. Læg de små kringler på bagepladen (de hæver ikke, så de kan ligge ret tæt). Pensl kringlerne med piskefløde, læg dem med flødesiden nedad i perlesukkeret og pres dem let ned, så sukkeret hænger godt fast.

  5. Læg igen kringlerne på bagepladen, og bag dem midt i ovnen i 10-12 minutter.

  6. Lad sukkerkringlerne afkøle på en bagerist, før du pakker dem i tætlukkede kagedåser.

NOTER

Dejen kan evt. laves i god tid og fryses ned.