Udskriv
Pebernøddeflødeboller - en lækker opskrift fra Bagvrk.dk.

PEBERNØDDEFLØDEBOLLER

Små flødeboller med smag af jul fra pebernødderne.

Ret Konfekt, Småkage
Køkken Bagværk, Jul
Nøgleord Chokolade, Jul
Forberedelsestid 1 time
Hviletid 2 timer
Samlet tid 3 timer
Antal 40 stk.

INGREDIENSER

  • 40 pebernødder (ca.)

SUKKERLAGE

  • 125 g sukker
  • 38 g vand
  • 55 g glukosesirup

FLØDEBOLLESKUM I ØVRIGT

  • 70 g æggehvider
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk vanillesukker

OVERTRÆK OG PYNT

  • 400 g Carletti mørk kæmpeplade
  • evt. 53 g kakaosmør

SÅDAN GØR DU

FLØDEBOLLESKUM

  1. Bring sukker, vand og glukosesirup i kog i en lille gryde. Lad det simre, til det når temperaturen 110°. Lad det simre videre, mens du pisker æggehviderne.
  2. Hæld æggehvider, sukker og vanillesukker i en helt ren røreskål og pisk det skummende. Det må ikke blive stift.
  3. Når sukkerlagen når 117°, tager du gryden af blusset, tænder røremaskinen igen og hælder lagen i æggehviderne i en tynd stråle. Pisk godt.
  4. Skru nu op for hastigheden og pisk for fuld skrue, indtil massen er så stiv, at den samles omkring piskeriset og nærmest slipper skålens sider. Det tager laaang tid, så du må være tålmodig. Skålens sider bliver koldere undervejs.
  5. Fyld flødebolleskummet i en engangssprøjtepose, klargjort med en stor rund tyl på ca. 2 cm i diameter.
  6. Læg pebernødderne med toppen opad på en bageplade med bagepapir. Sprøjt flotte, lige toppe af flødebolleskum ud på pebernødderne.

  7. Hold sprøjteposen lodret, lidt over pebernødden. Sprøjt langsom ud, indtil skummet når kanten af bunden. Løft langsom sprøjteposen opad, mens du fylder skum på, indtil du har nået den højde, du vil have. 

  8. Lad flødebollerne tørre et par timer ved stuetemperatur, indtil de næsten kan røres forsigtigt med en fingerspids, uden at du får guf på fingrene.

OVERTRÆK OG PYNT

  1. Temperer chokoladen, hvis du vil. Ellers smelter du den bare i en skål over vandbad. 

  2. Gør evt. chokoladen tyndere ved at smelte kakaosmør i chokoladen.
  3. Sæt en flødebolle på en gaffel, så chokoladen kan dryppe af.

  4. Øs chokolade op over flødebollen, så den bliver helt dækket. Lad den dryppe af, før du forsigtigt skubber den af gaflen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Drys evt. pynt på den våde chokolade. Lad chokoladen størkne og server dine friske pebernøddeflødeboller.

NOTER

Pebernøddeflødeboller kan holde sig et par dage i køleskabet.