Udskriv
Juleflødeboller med P-tærter. En lækker opskrift fra Bagvrk.dk.

JULEFLØDEBOLLER

Nemme, hjemmelavede flødeboller på en bund af P-tærter med orange og mint.

Ret Kager, Konfekt
Køkken Jul
Nøgleord Chokolade, Marengs
Forberedelsestid 1 time
Hviletid 2 timer
Samlet tid 3 timer
Antal 12 stk.

INGREDIENSER

  • 1 pose Carletti P-tærter orange
  • 1 pose Carletti P-tærter mint

SUKKERLAGE

  • 125 g sukker
  • 38 g vand
  • 55 g glukosesirup

FLØDEBOLLESKUM I ØVRIGT

  • 70 g æggehvider
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk vanillesukker

OVERTRÆK OG PYNT

  • 300 g Carletti mørk kæmpeplade
  • evt. 40 g kakaosmør
  • 1 knust sukkerstok
  • 6 stk karamelliseret appelsinskal

SÅDAN GØR DU

FLØDEBOLLESKUM

  1. Bring sukker, vand og glukosesirup i kog i en lille gryde. Lad det simre, til det når temperaturen 110°. Lad det simre videre, mens du pisker æggehviderne.

  2. Hæld æggehvider, sukker og vanillesukker i en helt ren røreskål og pisk det skummende. Det må ikke blive stift. 

  3. Når sukkerlagen når 117°, tager du gryden af blusset, tænder røremaskinen igen og hælder lagen i æggehviderne i en tynd stråle. Pisk godt.

  4. Skru nu op for hastigheden og pisk for fuld skrue, indtil massen er så stiv, at den samles omkring piskeriset og nærmest slipper skålens sider. Det tager laaang tid, så du må være tålmodig. Skålens sider bliver koldere undervejs.

  5. Fyld flødebolleskummet i en engangssprøjtepose, klargjort med en stor rund tyl på ca. 2 cm i diameter. 

  6. Læg P-tærterne med toppen opad på en bageplade med bagepapir. (Husk at holde de to slags adskilt, så du ved, hvad der er hvad.) Sprøjt flotte, lige toppe af flødebolleskum ud på P-tærterne. 

  7. Hold sprøjteposen lodret, en til to cm over P-tærten. Sprøjt langsom ud, indtil skummet når kanten af bunden. Løft langsom sprøjteposen opad, mens du fylder skum på, indtil du har nået den højde, du vil have.

  8. Lad flødebollerne tørre et par timer ved stuetemperatur, indtil de næsten kan røres forsigtigt med en fingerspids, uden at du får guf på fingrene. 

OVERTRÆK OG PYNT

  1. Temperer chokoladen. Knus sukkerstokken og gør appelsinpynten klar hver for sig.

  2. Gør evt. chokoladen tyndere ved at smelte kakaosmør i chokoladen. 

  3. Sæt en flødebolle på en gaffel (det må gerne være en konfektgaffel med god plads mellem tænderne, så chokoladen kan dryppe af). 

  4. Øs chokolade op over flødebollen, så den bliver helt dækket. Lad den dryppe af, før du forsigtigt skubber den af gaflen på en bageplade beklædt med bagepapir. 

  5. Drys pynt på den våde chokolade, alt efter hvilken P-tærte der er under flødebollen. Lad chokoladen størkne og server.

NOTER

Juleflødeboller kan holde et par dage i køleskabet.