Udskriv
Jamie i Italien - en boganmeldelse fra Bagvrk.dk.

PIZZA MARGHERITA

Den klassiske Pizza Margherita efter Jamie Olivers opskrift.

Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Nøgleord Pizza
Forberedelsestid 30 minutter
Tilberedningstid 7 minutter
Hævetid 9 timer
Samlet tid 37 minutter
Antal 3 pizzaer

INGREDIENSER

PIZZADEJ

 • 4 dl lunkent vand
 • 15 g gær
 • 6 g groft salt
 • 560 g Tipo 00 hvedemel
 • Lidt olivenolie til fadet

FYLD

 • 3 kugler frisk mozzarellaost
 • 1 dåse hakkede tomater, smagfulde
 • Noget parmesan, fintrevet
 • Et bundt basilikum
 • Salt og friskkværnet peber
 • Lidt olivenolie
 • Durummel til formning af pizzaerne

SÅDAN GØR DU

PIZZADEJ

 1. Smuldr og opløs gæren i det lune vand. Tilsæt salt og halvdelen af melet. Ælt det godt sammen, før du tilsætter resten af melet og ælter det ind. 

 2. Ælt dejen i røremaskine med dejkrog i 10-12 minutter, indtil dejen er blød og elastisk. Dejen slipper skålens sider, men vil stadig virke klæbrig, når du rører ved den.

 3. (Hvis du ikke har en røremaskine, kan du sagtens håndælte dejen. Det tager ca. 20 minutter. Pas på, du ikke tilsætter mere mel. Heller ikke selvom du ikke vil have dej på fingrene. Dine pizzaer bliver usmidige og tørre af for meget mel.)

 4. Dæk skålen til med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik og stil dejen til hævning i en time, eller til den har nået dobbelt størrelse.

 5. Skrab dejen ud på bordet. Træk i den og fold den ind over sig selv et par gange, før du folder den til en pølse. Del dejen i tre lige store stykker.

 6. Stram dejen op ved at trække ud i de fire hjørner og lægge dem ind over midten. Gentag med de nye hjørner. Vend dejen om med samlingen nedad. 

 7. Drej dejen hen over bordet uden mel og stram på denne måde overfladen op, så det yderste lag spændes, og du kan se luftboblerne igennem det tynde lag dej.

 8. Smør et fad med lidt olivenolie. Læg dejkuglerne i fadet, smør lidt mere olivenolie på toppen af dejen, så den ikke tørrer ud og dæk fadet til med husholdningsfilm, før du sætter det i køleskabet natten over. (Eller mindst 7 timer.)

  Jamie i Italien - en boganmeldelse fra Bagvrk.dk.

PIZZABAGNING

 1. Hæld de hakkede dåsetomater i en finmasket sigte og lad dem dryppe af i mindst en time, så det tynde af væden løber fra. Mos derefter tomaterne med en gaffel.

 2. Læg bagestålet på ovnristen i nederste tredjedel af ovnen og varm den op til 275° (undervarme og varmluft kombineret, hvis du har denne funktion.) Det tager mindst 30 minutter, før stålet er rigtig varmt. Kan din ovn ikke gå så højt op, skruer du den op til det højeste, den kan, men din pizza skal bage længere.

 3. Tag dejen ud af køleskabet, mens du før fyldet klar. Lad mozzarellakuglerne afdryppe i en sigte. Skyl basilikumbladene og dup dem tørre med køkkenrulle. Riv parmesanen mellemfint.

 4. Drys bordet med durummel. Durummel er nærmest små kugler af hård hvede, som forhindrer, at din bløde pizzadej klistrer fast til bordet. Klargør tre stykker bagepapir, som passer i bagestålets størrelse.

 5. Tag en dejkugle og vend den i durummelet. Læg den med oversiden opad og tryk med fingerspidserne langs dejens kant. Træk nu i dejen, så den strækker sig. 

  Jamie i Italien - en boganmeldelse fra Bagvrk.dk.
 6. Læg dejen på bagsiden af dine hænder og træk dem langsomt fra hinanden, mens du strækker dejen. Hold derefter i dejens kant, mens du lader tyngdekraften gøre arbejdet, så dejen strækkes tyndere. Drej dejen, så de andre sider også strækkes.

 7. Læg pizzadejen på bagepapiret. Smør dejen med et tyndt lag hakket tomat. Krydr med friskkværnet peber og et drys havsalt.

 8. Pluk mozzarellakuglerne i mindre stykker (bare med fingrene) og fordel på pizzaerne. Drys med revet parmesan, dryp med lidt olivenolie og læg et par basilikumblade på hver pizza.

 9. Når bagestålet er brandvarmt (tjek evt. temperaturen med et infrarødt termometer), åbner du ovnen, og lader den første pizza glide ind på stålet sammen med bagepapiret. 

 10. Bag pizzaen i 6-8 minutter, til bunden er gylden og sprød og kanten boblet fint op. (Mine fik 61/2 minut.) 

 11. Lad stålet varme op igen i ca. 5 minutter, før du bager den næste pizza. På denne måde sikrer du, at stålet altid yder sit allerbedste og -varmeste.

NOTER

Server pizzaerne rygende varme, og husk at nyde den lækre bund. På en hjemmebagt pizza som denne, må man også gerne spise kanterne;-) De er nemlig gode!

PS: Brug en stor køkkensaks til at klippe pizzaen ud med. Det er 100 gange nemmere end med et pizzahjul eller en kniv.