Udskriv
Pølsebrød i Millennium Multi bageform. En opskrift fra Bagvrk.dk.

PØLSEBRØD I MILLENNIUM MULTIFORM

Et godt pølsebrød bagt i form.

Ret Brød
Køkken Bagværk
Nøgleord Bageenzymer, Pølsebrød
Forberedelsestid 30 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Hævetid 1 time 40 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 18 stk.

INGREDIENSER

  • 4 dl lunkent vand
  • 20 g gær
  • 35 g sukker
  • 11/2 tsk groft salt
  • 120 g Powerbake fuldkornshvede (eller anden fuldkornshvedemel)
  • 13 g Optimax bageenzymer (kan udelades)
  • 60 g blødt smør, stuetemperatur
  • 575 g hvedemel med min. 12 g protein pr. 100 g

SÅDAN GØR DU

  1. Smuldr gæren i det lunkne vand og rør det ud. Bland bageenzymerne sammen med fuldkornshvedemelet og tilsæt det sammen med sukker og salt. Rør godt sammen.

  2. Læg det bløde smør i dejen og rør, indtil der ikke er mere synligt smør.

  3. Ælt resten af melet i ad et par omgange. Lad røremaskinen ælte dejen, til den er smidig, blød og slipper skålens sider. Det tager ca. 10 minutter, før den er færdigæltet. (Du kan godt lave dejen uden røremaskine, men det kræver tålmodighed og lidt armkræfter at håndælte dejen.)

  4. Dæk skålen til med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik og lad dejen hæve et lunt sted i en time.

  5. Skrab dejen ud på et let meldrysset bord og ælt den kort igennem. Del den i 18 lige store stykker.

  6. Jeg vejer dejen af (ca. 65 gram pr. stk.), triller hver klump til en bolle og lægger den under den opklippede frysepose på køkkenbordet, mens jeg vejer resten af dejen af. På den måde bliver dejen strammet op.

  7. Hver bolle får lov at hvile nogle minutter på bordet, bliver ikke tørre på overfladen og er derefter nemme at forme videre. De tages selvfølgelig ud igen i samme rækkefølge, som de blev lagt ind under plasten, så alle får lov at hvile.

  8. Beklæd pladen med bagepapir, saml Millennium Multi formen og spray den godt med en fedtspray.

  9. Tag hver bolle, vend den med bagsiden opad, træk den lidt aflang og rul den sammen fra den lange side, som du ville rulle et stykke papir om en blyant. Tril den lidt frem og tilbage, så den bliver længere, og læg dejen i et rum i formen.

  10. Sæt et ildfast fad eller en bradepande ind i bunden af den kolde ovn. Fyld en liter kogende vand i fadet og sæt pladen med pølsebrødene ind højere oppe i ovnen.

  11. Lad dine pølsebrød hæve 40 minutter med damp i ovnen. (Ovnen skal være slukket under hævningen.)

  12. Tag derefter pladen ud - og fadet med vandet - og varm ovnen op til 210°. (Alm. ovn, ikke varmluft.) Bag brødene i nederste tredjedel af ovnen i 14-15 minutter.

  13. Lad brødene afkøle et par minutter i formen, før du tager dem ud og lader dem afkøle helt på en rist.

NOTER

Pølsebrød er naturligvis fryseegnede i op til tre måneder.