Udskriv
Mulligatawny suppe. En supernem opskrift fra Bagvrk.dk.

MULLIGATAWNY SUPPE

En klassisk, indisk suppe, som er nem og hurtig at tilberede. 

Ret Hovedret
Køkken Indisk
Nøgleord Indisk, Suppe
Forberedelsestid 15 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 6 personer

INGREDIENSER

KRYDDERIER

  • 1 spsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk cayennepeber
  • 1/2 tsk kardemomme

SUPPEN

  • 11/2 dl jasminris
  • 3 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 grofthakket løg
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 350 g kyllingeinderfilet, skåret i strimler
  • 1 l hønsebouillon
  • 50 g røde linser
  • 1 stor, rød peberfrugt i små tern
  • 11/2 dl fløde
  • 3 store tomater i grove tern
  • 1 skrællet æble
  • 1 spsk citronsaft
  • Evt. mere vand

SÅDAN GØR DU

  1. I en lille gryde bringes jasminris, vand og salt i kog. Lad det simre under låg i 12 minutter ved svag varme. Sluk under gryden og lad det stå under låg i yderligere 12 minutter.

  2. I en stor gryde varmes olivenolien op. Krydderierne drysses i og svitses, til du kan dufte de varme krydderier. 

  3. Tilsæt løg og hvidløg og svits dem ved medium varme, indtil de er klare, men ikke bruner. Svits kyllingen med, til den skifter farve.

  4. Skyl linserne godt i koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte. Gentag om nødvendigt.

  5. Hæld hønsebouillonen ved sammen med de røde linser og peberfrugten. Bring det i kog og lad det simre ved svag varme i 12-15 minutter.

  6. Riv det skrællede æble groft på et rivejern og vend det med citronsaften, så det ikke bliver brunt.

  7. Bland de kogte ris, fløden, tomaterne og det revne æble i suppen. Spæd evt. op med mere vand, hvis du synes, den er for tyk. 

  8. Varm suppen igennem og smag den til med salt.

NOTER

Mulligatawny kan fryses ned, hvis du får lavet for meget. Serveres med brød, fx naan.