Udskriv
Æbleruller - en hurtig kage med få ingredienser fra Bagvrk.dk.

ÆBLERULLER

Hurtig eftermiddagskage af rispapir, æbler og kanelsukker.

Ret Kage
Køkken Bagværk
Nøgleord Glutenfri, Rispapir, Æble
Forberedelsestid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 10 stk.

INGREDIENSER

  • 10 stk. rispapir til forårsruller
  • 450 g æbler, skrællede, i tynde både
  • 75 g rørsukker
  • 11/2 tsk kanel
  • 1 spsk Maizena majsstivelse
  • 50 g smeltet smør eller neutral olie

Til servering

  • Creme fraiche
  • Vanillesukker
  • Flormelis

SÅDAN GØR DU

  1. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i helt tynde både. Bland rørsukker, kanel og Maizena godt og vend æblebådene i blandingen, til de er helt dækkede.

  2. Varm ovnen op til 220° (alm. ovn, ikke varmluft). Beklæd en bageplade med bagepapir.

  3. Fyld en skål med varmt vand. Læg et stykke rispapir i vandet, indtil det er blødt (ca. 30-60 sekunder). Læg rispapiret helt fladt på bordpladen eller på et skærebræt.

  4. Læg en stribe æblebåde på nederste tredjedel af rispapiret. Fold den nederste kant op over æblerne og dernæst de to sider. Rul din æblerulle stramt sammen og læg den på bagepapiret. Pensl rullen med olie eller smeltet smør på alle sider.

  5. Fortsæt med at rulle rispapir om æblebåde, indtil du har brugt alle æblerne. Læg dine æbleruller med en smule afstand på bagepladen, så de ikke klistrer sammen. Pensl alle rullerne med smør eller olie.

  6. Bag æblerullerne i nederste tredjedel af ovnen i 25-30 minutter. Vend dem et par gange undervejs (nemmest med to paletknive).

  7. Når rullerne er gyldne og let sprøde, tager du dem ud af ovnen, flytter dem over på en bagerist og lader dem køle let af. 

NOTER

Server æblerullerne med et drys flormelis og creme fraiche smagt til med vanillesukker. 

Æbleruller er ikke fryseegnede.