Udskriv
Græskarmarengs

GRÆSKARMARENGS

Græskarmarengs med smag af varme krydderier.

Ret Kager
Køkken Bagværk
Nøgleord Halloween, Marengs
Forberedelsestid 20 minutter
Tilberedningstid 2 timer 30 minutter
Samlet tid 2 timer 50 minutter
Antal 24 stk.

INGREDIENSER

  • 45 g æggehvide
  • 45 g sukker
  • ½ tsk. græskartærtekrydderi
  • Orange pastafarve eller lidt rødt og lidt gult
  • 45 g flormelis

GLASURSTILK

  • 25-30 g flormelis
  • Lidt æggehvide
  • Lidt mosgrøn pastafarve

SÅDAN GØR DU

  1. Hæld et par dråber eddike i røremaskinens helt rene skål, og tør det rundt med et stykke køkkenrulle, også på piskeriset. Det fjerner den eventuelle sidste fedthinde, der måtte være i skålen. Det er umuligt at piske hviderne stive, hvis der er den mindste smule fedt på skål eller piskeris.
  2. Hviderne piskes helt stive (vend skålen på hovedet, så du er sikker!). Bland græskartærtekrydderiet med sukkeret og tilsæt det lidt efter lidt, en spiseskefuld ad gangen, mens du pisker. 

  3. Tag den orange pastafarve på fx. en urtekniv, og tør det af nederst på piskeriset, så det blandes godt ind i marengsen. Pisk igen, til æggehviderne er helt glatte og blanke. 

  4. Tjek, at alt sukkeret er opløst ved at gnide lidt af marengsmassen mellem fingrene. Hvis du kan mærke sukkerkorn, må du piske lidt længere. Marengsen skal være meget stiv. Flormelis sigtes i skålen og vendes forsigtigt i marengsen.

  5. Tag en engangssprøjtepose med en åben, rillet tylle i, og sæt den over et glas. (Min tylle har 16 små takker.) Marengsen fyldes i sprøjteposen. Afsæt græskarmarengs på bagepapir på en bageplade. 

  6. Det gøres nemmest ved at holde tyllen ca. en cm over bagepapiret og sprøjte marengs ud, indtil græskarret har den rigtige størrelse.

  7. Rør en tyk glasur af flormelis, mosgrøn pastafarve og lidt æggehvide. Fyld glasuren i en sprøjtepose (eller frysepose) med en rund 2 mm tylle i - eller klip en lille åbning i spidsen. Sprøjt en stilk af glasur og nogle 'spiral-klatretråde', ligesom på et rigtigt græskar.
  8. Hvis du lavede dine græskarmarengs lige så store som mine, skal du bage dem i 2½ time ved 90° varmluft. 

  9. Marengs er færdigbagt, når de nemt slipper bagepapiret. Når tiden er gået, sætter du en grydeske i klemme i ovnlågen, så den står på klem og lader marengsen stå i den slukkede ovn, til den er helt kold.

NOTER

Græskarmarengs kan holde sig i umindelige tider, hvis du opbevarer dem i en tættillukket kagedåse.