Udskriv
Hindbærsnittemuffins. En dansk klassiker i nye klæder. Bagvrk.dk.

HINDBÆRSNITTEMUFFINS

En utraditionel version af den danske klassiker. En blød og saftig muffin med hindbærsmag.

Ret Kage
Køkken Bagværk, Dansk
Nøgleord Hindbær, Muffin
Forberedelsestid 20 minutter
Tilberedningstid 22 minutter
Hviletid 1 time
Samlet tid 42 minutter
Antal 12 stk.

INGREDIENSER

MØRDEJ

  • 70 g mel
  • 1 knivspids bagepulver
  • ¼ tsk. vanillesukker
  • 20 g flormelis
  • 30 g smør i små tern, koldt
  • 1 æggeblomme

MUFFINS

  • 100 g smør, stuetemperatur
  • 125 g sukker
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 50 g creme fraiche
  • 125 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 120 g hindbærmarmelade

Pynt: Hvid glasur og frysetørrede hindbær.

PYNT

  • 1/2 æggehvide
  • Flormelis
  • Frysetørrede hindbær
  • Røde sukkerhjerter
  • 12 friske hindbær

SÅDAN GØR DU

START MED MØRDEJEN

  1. Bland mel og bagepulver godt. Ælt alle de tørre ingredienser til mørdejen sammen med smørret og saml det med æggeblommen.

  2. Ælt dejen smidig og glat og læg den i en frysepose. Rul dejen ud til en tykkelse på 2-3 mm i fryseposen. Fold det øverste af posen om og læg mørdejen i fryseren i en times tid. 

  3. Når mørdejen er helt fast, klipper du posen op og udstikker 12 cirkler med en diameter på 5 cm. Læg mørdejscirklerne i fryseren igen, mens du laver kagedejen.

KAGEDEJEN

  1. Tag ingredienserne til dine hindbærsnittemuffins ud af køleskabet i god tid og vej dem af. Smør, æg og creme fraiche skal opnå stuetemperatur, så gør det bare, når du starter på mørdejen.

  2. Varm ovnen op til 175° (alm. ovn, ikke varmluft), og læg 12 papirforme i en muffinform med 12 huller. (Jeg brugte nogle ret høje, hvide forme til mine muffins.)

  3. Rør smørret til kagerne lyst og luftigt sammen med sukker og vanillesukker. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem dem. Tilsæt creme fraichen og pisk igen. Husk at skrabe skålens sider ned, så du får det hele med.
  4. Sigt mel, bagepulver og natron sammen i en skål, og bland det godt, (gerne med et piskeris). Vend melet i dejen med lange tag med en dejskraber. Du skal ikke piske, for så får du tunge muffins. Det skal kun vendes i, til der ikke er mere tørt mel.

  5. Fordel to tredjedele af kagedejen i de 12 forme. Læg en teskefuld hindbærmarmelade midt i hver muffin og fordel resten af dejen henover. Læg en mørdejscirkel ovenpå hver kage. Dejen må ikke gå mere end halvvejs op i formen.

  6. Bag dine hindbærsnittemuffins i nederste tredjedel af ovnen i ca. 22 minutter. Mærk efter med en tandstikker, om de er gennembagte, eller om der følger dej med op. 

  7. Lad dine hindbærsnittemuffins afkøle i metalmuffinformen i fem minutter, før du tager dem ud og lader dem afkøle helt på en bagerist.

  8. Når kagerne er kolde, rører du en fast glasur af flormelis og æggehviden. Hæld glasuren i en engangssprøjtepose (eller en lille frysepose), som du klipper spidsen af, før du laver tynde striber hen over kagerne og pynter dem med frysetørrede hindbær, sukkerhjerter og friske hindbær.

NOTER

Hindbærsnittemuffins kan sagtens fryses ned uden glasur og pynt.