Udskriv
Kopnudler og DIY madpakkepose. Opskrift fra Bagvrk.dk.

KOPNUDLER

Supernem frokost til at tage med eller som et aftensmåltid. 

Ret Aftensmad, Frokost, Madpakke
Køkken Asiatisk
Nøgleord Grønsager, Madpakke, Nudler
Forberedelsestid 11 minutter
Antal 1 person

INGREDIENSER

  • 1 blok nudler, ca. 62 g
  • 1 gulerod
  • 1 forårsløg eller 1/3 porre
  • 1 håndfuld bønnespirer
  • 1 håndfuld frosne edamamebønner
  • Eller andre grønsager efter eget valg, fx. spidskål, ærter eller bønner

BOUILLON/SUPPE

  • 1/2 bouillonterning efter smag
  • 1 spsk soyasauce
  • 1 tsk sesamolie (eller en anden olie)
  • 2 dl kogende vand

SÅDAN GØR DU

  1. Kog vand til nudler og bouillon i el-kedlen.

  2. Overhæld nudlerne med vand og lad dem trække i 2-3 minutter. Hæld vandet fra.

  3. Opløs bouillonen i de to dl. kogende vand, og bland med soyasauce og olie. Hæld bouillonen i en termoflaske, hvis du skal have nudlerne med til frokost.

  4. Skræl og riv guleroden. Snit forårsløg eller porre i fine skiver. Skyl bønnespirer og edamamebønner, og lad dem dryppe af.

  5. Læg nudler og grønsager lagvist i et glas med skruelåg. 

  6. Ved servering overhælder du grønsager og nudler i glasset med bouillonen og spiser løs.

NOTER

Hvis du forbereder nudlerne aftenen før som madpakke, skal du sætte glasset med nudlerne i køleskabet.