Udskriv
Rabarbersaft. En supernem opskrift fra Bagvrk.dk.

RABARBERSAFT

Ret Saft
Køkken Dansk
Nøgleord Rabarber, Saft
Forberedelsestid 5 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter

INGREDIENSER

  • 500 g rabarber, skyllede og i mindre stykker
  • 500 g sukker
  • 5 dl. vand
  • 5 hele nelliker
  • Lidt Atamon til at skylle flasker i og forlænge holdbarheden

SÅDAN GØR DU

  1. Bring rabarber, sukker, vand og nelliker i kog i en gryde. Lad det simre i ca. 20 minutter, til rabarberne er bløde og trevlede.
  2. Sigt din rabarbersaft, først igennem en grov si, og derefter gennem et rent viskestykke, lagt i en sigte. Tryk væden ud af rabarberkødet, og gem det til brug i en anden opskrift.
  3. Mål, hvor meget saft du har, og tilsæt Atamon efter anvisningerne på flasken. Saften må ikke koge, efter Atamonen er tilsat.

NOTER

Hæld saften på helt rene, Atamonskyllede flasker og opbevar dem mørkt og køligt.