Udskriv
Blommesaft

BLOMMESAFT

Nem måde at lave blommesaft på. Mirabeller kan naturligvis koges til saft på samme måde.

Ret Drinks
Køkken Dansk
Nøgleord Blommer, Saft
Forberedelsestid 2 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Samlet tid 27 minutter

INGREDIENSER

  • 2 kg modne blommer
  • 2 tsk citronsyre
  • 2 dl vand
  • 750 g sukker
  • 2 tsk Atamon

SÅDAN GØR DU

  1. Skyl blommerne og læg dem i en gryde sammen med citronsyre og vand. Bring det i kog og lad det simre en halv time, til blommerne er helt kogt ud.
  2. Hæld blommerne til afdrypning i en saftpose eller en sigte foret med et viskestykke. Lad så meget saft som muligt dryppe af.
  3. Hæld saften tilbage i den rengjorte gryde og bring den i kog sammen med sukkeret, indtil al sukkeret er smeltet. Smag på saften, om den er så sød som du ønsker.
  4. Tag gryden af varmen, tilsæt de to tsk. Atamon (husk, det må ikke koge med), og hæld den varme saft på Atamon-skyllede flasker og bind dem til med det samme.

NOTER

Blommesaft opbevares mørkt og køligt og kan holde sig længe.