Udskriv
Bagt æblekage. En supernem opskrift fra Bagvrk.dk.

BAGT ÆBLEKAGE - SUPERNEM OG HELT VIDUNDERLIG

En supernem æblekage, hvor dejen blot skal røres sammen med en grydeske. Blød, saftig og med varme krydderier, der fremhæver æblernes sødme.

Ret Kage
Køkken Bagværk
Nøgleord Kanel, Kærnemælk, Æble
Forberedelsestid 10 minutter
Tilberedningstid 1 time 5 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 8 stykker

INGREDIENSER

  • 60 g smør
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 200 g mel
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk stødte nelliker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 tsk natron
  • 21/2 dl kærnemælk
  • 4 æbler (ca. 500 g)

PYNT

  • 10 hasselnødder, grofthakkede
  • 1-2 spsk groft perlesukker

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 180° (alm. ovn, ikke varmluft). Klargør en springform med en diameter på 23-24 cm med bagepapir i bunden, og smør siderne med en klat smør.

  2. Skræl æblerne og del dem i 8 både. Fjern kernehuset. (Jeg bruger en æbledeler, der deler æblet i 8 og fjerner kernehuset på samme tid.)

  3. Smelt smørret og bland det med sukker og farin.

  4. I en anden skål sigter du mel, krydderier og natron sammen. Bland det godt, så krydderier og natron er godt fordelt.

  5. Tilsæt mel skiftevis med kærnemælken ad et par omgange. Pisk ikke i dejen, den skal kun røres og blandes godt.

  6. Fordel dejen i springformen, og læg æblebådene i et dekorativt mønster ovenpå dejen.

    Bagt æblekage. En supernem opskrift fra Bagvrk.dk.
  7. Bag kagen i nederste tredjedel af ovnen i ca. 60-65 minutter. Mærk efter med en tandstikker af træ, om kagen er bagt, eller om der følger dej med op. 

  8. Lad kagen køle af i formen i fem minutter, før du fjerner ringen, og lader kagen afkøle på en rist. 

  9. Drys kagen med hasselnødder og perlesukker efter ønske.

NOTER

Den bagte æblekage kan fryses ned i op til tre måneder.