Udskriv
Blommetærte

BLOMMETÆRTE

Denne blommetærte er den bedste, du nogensinde har smagt! Det lover jeg. Opskriften er med mørdej, mandelfyld og modne blommer.

Ret Kage
Køkken Bagværk
Nøgleord Blommer, Tærte
Forberedelsestid 30 minutter
Tilberedningstid 50 minutter
Hviletid 30 minutter
Samlet tid 1 time 50 minutter
Antal 8 personer

INGREDIENSER

MØRDEJ

  • 200 g mel
  • 100 g sukker
  • 125 g smør, koldt
  • 1 æg, koldt

MANDELFYLD

  • 130 g mandler eller mandelmel
  • 130 g sukker
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 130 g blødt smør, stuetemperatur
  • 2 æg, stuetemperatur

DERUDOVER

  • 8 blommer
  • Perlesukker

SÅDAN GØR DU

  1. Bland mel, sukker og vanillesukker godt. Smuldr smørret i melblandingen, til det ligner groft sand (kan gøres i foodprocessor eller med kolde hænder). 

  2. Saml hurtigt dejen med ægget og form dejen til en flad skive, ca. 15 cm i diameter. Læg den i en pose og i køleskabet i minimum 30 minutter.

  3. Imens halverer og udstener du blommerne og laver mandelfyldet. Hak mandlerne til mel i en foodprocessor. Rør smør, sukker og vanillesukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt imellem, så det får en jævn konsistens. Tilsæt mandelmelet og rør godt.
  4. Forvarm ovnen til 180°. (Almindelig ovn, ikke varmluft.)
  5. Når dejen har hvilet i køleskabet, rulles den tyndt ud. En tærteform med en diameter på 23 cm smøres godt og beklædes med dejen. 

    Prik bunden af tærten med en gaffel. Læg et stykke bagepapir ud i den, så glat som det kan lade sig gøre og fyld formen op med bagelinser, kikærter, ris, eller hvad du nu bruger, når du blindbager. 

    På denne måde buler bunden ikke op, og siderne på dejen bliver stående langs kanten. Bages i ovnen i ca. 17 minutter.

  6. Tag bunden ud, fjern ærter og bagepapir. Fyld mandelfyldet i bunden og fordel blommerne jævnt med skindsiden opad. 

  7. Tryk blommerne let ned i fyldet, drys med perlesukker og sæt tærten tilbage i ovnen. Bag i 30-35 minutter, til tærten har en gylden overflade.

NOTER

Lad tærten blive lunken, før du tager den ud af formen og flytter den over på et kagefad. Server den med creme fraiche eller skyr, evt. med et drys vanille.