Udskriv
Churromuffins. En nem, men helt fantastisk opskrift fra Bagvrk.dk.

CHURROMUFFINS

De lækreste churromuffins med et luftigt og saftigt indre med smag af vanille, men et knasende ydre dækket af kanelsukker. 

Ret Kage
Køkken Bagværk
Nøgleord Kanel, Muffins, Vanille
Forberedelsestid 15 minutter
Tilberedningstid 18 minutter
Samlet tid 33 minutter
Antal 12 stk.

INGREDIENSER

  • 80 g smør, stuetemperatur
  • 150 g sukker
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 1/2 tsk. kanel
  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 3/4 dl. creme fraiche 18%, stuetemperatur
  • 150 g mel
  • 1/2 tsk. natron

TIL DRYS

  • 40 g smeltet smør
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. kanel

SÅDAN GØR DU

  1. Tag smør, æg og creme fraiche ud af køleskabet i god tid, så det opnår stuetemperatur. På den måde undgår du, at dine kager falder sammen, fordi ingredienserne ikke har samme temperatur.

  2. Tænd ovnen på 170o (alm. ovn, ikke varmluft). Skyl de små silikoneforme med koldt vand og sæt dem på en bageplade. (Eller klargør muffinformene ved at sætte 12 papirforme i en fast muffinform.)

  3. Pisk smør, sukker, vanillesukker og kanel godt sammen, så det bliver lyst og luftigt. Rør æggene i ét ad gangen og pisk godt imellem hvert æg. Husk at skrabe skålens sider ned, så du får det hele med.

  4. Rør creme fraichen i. Nu skal du ikke bruge røremaskine/håndmixer længere, men vende melet i med en dejskraber eller grydeske.

  5. Sigt mel og natron sammen i en skål og bland det godt, så natronen er godt fordelt i melet.

  6. Vend melet i dejen ad et par omgange. Rør ikke for meget i dejen, efter melet er kommet i, for så får du kompakte kager. Melet skal kun lige blandes i, så du ikke kan se det længere.

  7. Fordel dejen ligeligt i de 12 muffinforme. Sæt formene i ovnen og bag dine churromuffins i ca. 18 minutter.

  8. Mærk efter med en tandstikker af træ, om kagerne er gennembagte, eller der følger dej med op. 

  9. Lad dine churromuffins køle af på en rist, og sæt dem derefter i fryseren, indtil du kan krænge silikoneformen af uden at ødelægge kagerne. (Hvis du bruger almindelige muffinforme i papir, skal du bare lade kagerne køle af.)

  10. Smelt smørret. Bland sukker og kanel i en lille skål. Pensl kagerne med smeltet smør og dyp og rul dem i kanelsukkeret, så der kommer drys på kagerne.

NOTER

Churromuffins er fryseegnede i op til tre måneder.