Udskriv
Hindbærsnitter. En klassisk tørkage fra Bagvrk.dk.

HINDBÆRSNITTER

Mine hindbærsnitter er små, mundrette kager. Sprøde kager, sød marmelade og en flot, tyk glasur. En nem version af en dansk klassiker.

Ret Kager
Køkken Bagværk
Nøgleord Hindbær, Mørdej
Forberedelsestid 30 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Hviletid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 50 stk.

INGREDIENSER

  • 250 g mel
  • Korn af ½ vanillestang eller 1½ tsk. vanillesukker
  • 70 g flormelis
  • 1 tsk. bagepulver
  • 150 g blødt smør
  • 1-2 spsk. vand

FYLD OG PYNT

  • ca. 200 g hindbærmarmelade
  • 1 æggehvide
  • ca. 200 g flormelis
  • Sukkerhjerter
  • Frysetørret hindbær

SÅDAN GØR DU

DEJEN

  1. Hvis du bruger vanillestang, skal du flække stangen, skrabe vanillekornene ud og blande dem godt med halvdelen af flormelisen.
  2. Jeg bruger foodprocessor til at lave dejen, for den skal ikke æltes for meget, kun lige blandes grundigt.
  3. Sigt mel, vanillesukker, flormelis og bagepulver sammen i en skål. Bland det, så alt er godt fordelt. Rør det godt sammen med det bløde smør. Tilsæt vandet lidt ad gangen og saml dejen, så den er smidig og glat.
  4. Læg dejen i en frysepose, og læg den i køleskabet i minimum en halv time. Dejen kan sagtens hvile til næste dag, hvis du har behov for det i din tidsplan.

BAGNING

  1. Varm ovnen op til 190° (alm. ovn, ikke varmluft). Klargør bageplader med bagepapir. (Jeg lagde 20 kager på pladerne ad gangen, så jeg havde i alt 5 plader i ovnen, men kun en plade ad gangen.)
  2. Rul din dej ud i 3 mm tykkelse på et meldrysset bord. Flyt på dejen en gang imellem, så den ikke hænger fast i bordet.
  3. Udstik så mange runde kager, som du kan få plads til på dejen, og læg dem på bagepladerne. Saml dejen igen, og rul den atter ud. Fortsæt, til du har brugt al dejen. Du skal bruge i alt ca. 100 kager.
  4. Bag kagerne til dine hindbærsnitter i 8-10 minutter, til de er gyldne i kanterne, men stadig lyse i midten. (Heller for lyse end for mørke.)
  5. Flyt småkagerne over på en rist og lad dem afkøle helt.
  6. Forsøg at parre kagerne, så de passer sammen to og to. Både i størrelse og i afbagning.
    Hindbærsnitter. En klassisk tørkage fra Bagvrk.dk.

PYNT OG SAMLING

  1. Pisk æggehviden, til den skummer let, så du bryder ‘trådene’ i æggehviden. Rør flormelis i ad et par omgange, til du har en tyk glasur, der kun lige flyder sammen.
  2. Smør glasuren på alle de kager, som skal udgøre den øverste halvdel af din hindbærsnitte. Pynt med krymmel med det samme, før glasuren størkner.
  3. Vend alle bundene med den glatte, pæne side nedad. (Så den side, der vendte opad i ovnen, nu vender nedad.) Fordel ca. en teskefuld hindbærmarmelade på hver, og læg en top-kage ovenpå.
  4. Lad glasuren tørre helt, før du pakker hindbærsnitterne ned.

NOTER

Hvis du spiser dine hindbærsnitter indenfor et døgn, skal du bare lægge dem i en tætlukket kagedåse med smørrebrødspapir i mellem hvert lag.

Du kan også fryse de færdige hindbærsnitter ned. Igen skal du skåne glasuren. Enten skal du lægge smørrebrødspapir imellem lagene – eller gøre, som jeg gjorde og sætte de små kager på paptallerkener/pølsebakker, før du sætter hver bakke ind i en frysepose, som du lukker godt til.