Udskriv
Kirsebærkage med mousse og chokolade. En lækker opskrift fra Bagvrk.dk.

KIRSEBÆRKAGE

En lækker kirsebærkage med en saftig chokoladekage med kirsebær, en blød kirsebærmousse og pyntet med friske kirsebær. Det bliver en sommerklassiker!

Ret Kage
Køkken Bagværk
Nøgleord Chokolade, Kirsebær, Mousse
Forberedelsestid 1 time
Tilberedningstid 35 minutter
Frysetid og optøning 5 timer
Samlet tid 1 time 35 minutter
Antal 12 stykker

INGREDIENSER

KIRSEBÆRMOUSSE

  • 500 g kirsebær ca. 400 g uden sten
  • 200 g sukker
  • 2 spsk. citronsaft
  • 6 blade husblas
  • 150 g skyr naturel eller creme fraiche
  • 1 tsk. vanillesukker
  • dl. fløde

CHOKOLADEKAGE

  • 80 g blødt smør
  • 115 g sukker
  • 80 g brun farin
  • tsk. vanillesukker
  • 2 æg str. M
  • 140 g creme fraiche 9% eller skyr
  • 0,8 dl. mælk
  • spsk. almindelig kaffe
  • 150 g mel
  • 25 g mørk kakao
  • tsk. natron
  • 50 g mørk chokolade
  • 100 g udstenede hakkede kirsebær
  • 1 tsk. mel

PYNT

  • Hvid velvet spray
  • Friske kirsebær

SÅDAN GØR DU

START MED KIRSEBÆRMOUSSEN

  1. Udblød husblassen i koldt vand i minimum 20 minutter.
  2. Udsten kirsebærrene og læg dem i en gryde sammen med sukker og citronsaft. Lad det koge op og derefter simre i et kvarter, til bærrene er bløde og udkogte. Passér massen gennem en mellemfin sigte, så du har en tyk puré.
  3. Knug den udblødte husblas fri for vand og opløs den i den varme kirsebærpuré. Lad puréen afkøle til ca. 35 grader.
  4. Pisk fløden til bløde toppe sammen med vanillesukkeret. Vend skyren i fløden med lange tag med en dejskraber.
  5. Klargør silikoneformen og sæt den på en fast plade, der kan gå i fryseren. (Når først du har hældt moussen i formen, skal den stå vandret, indtil den er frossen.)
    Kirsebærkage med mousse og chokolade. En lækker opskrift fra Bagvrk.dk.
  6. Rør en spiseskefuld eller to af flødeblandingen ud i den afkølede kirsebærpuré, så temperaturerne nærmer sig hinanden, før du tilsætter puréen i fløden og blander det forsigtigt, så du ikke slår luften ud af flødeskummet.
  7. Hæld moussen i silikoneformen og stil den i fryseren i minimum 3 timer, til den er helt frossen. – Gerne til dagen efter.

CHOKOLADEKAGEN

  1. Tænd ovnen på 175° (alm. ovn, ikke varmluft) og klargør en lille bradepande på ca. 22×32 cm med bagepapir.
  2. Jeg smører enderne af bradepanden med en lille klat smør og klipper et stykke bagepapir til, som dækker resten og har et udhæng over bradepandens kant. Det gør det nemt at flytte kagen, når den er bagt og jeg får pæne, lige kanter.
  3. Hvis du har et bagebælte, skal det gøres godt vådt, før du vikler det om bradepanden. Ellers kan jeg anbefale dig at lægge et par våde viskestykker omkring, så din kage ikke buer op på midten. 

  4. Pisk smør, sukker, farin og vanillesukker godt sammen, så det bliver lyst og luftigt. (Jeg bruger K-spaden i min røremaskine. Du kan sagtens bruge håndmixer i stedet.) Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt mellem hvert æg.
  5. Rør creme fraiche, mælk og kaffe godt sammen i en kande. Sigt mel, kakao og natron sammen i en skål og bland det godt. Hak chokoladen og kirsebærrene lidt groft og sigt den sidste teskefuld mel henover og rør rundt. På den måde undgår du, at fyldet synker til bunds.
  6. Rør skiftevis de tørre og våde ingredienser i dejen ad et par omgange. Rør ikke for meget, for så bliver kagen kompakt. Det skal kun lige blandes godt. Vend til sidst den hakkede chokolade og kirsebærrene i.
    Kirsebærkage med mousse og chokolade. En lækker opskrift fra Bagvrk.dk.
  7. Fordel dejen i bradepanden og bag chokoladekagen i 30-35 minutter (længst, hvis du har lagt noget vådt omkring formen). Mærk efter med en tandstikker, om den er gennembagt, eller der følger dej med op.
  8. Lad chokoladekagen afkøle i formen i 5 minutter, før du løfter den ud og lader den afkøle helt.
  9. Sæt kagen i fryseren i minimum et par timer. Så er den nem at skære og flytte på, når du skal samle kagen.

SAMLING AF DIN KIRSEBÆRKAGE

  1. Hæld varmt vand fra hanen i en kande, og stil din velvet chokoladespray i det varme vand i en halv times tid. Det gør sprayen mere flydende og nemmere at fordele på moussen. Ryst dåsen godt, så du kan høre, at velvet sprayen er klar til at spraye på kagen.
  2. Lav en afdækning, der hvor du vil spraye, for det støver lidt. – Jeg sprayede udendørs, og det kan anbefales, hvis vejret er til det.
  3. Skær din frosne chokoladekage til, så den ca. har målet 17×31 cm med helt lige sider og skarpe hjørner. Læg den på et fad.
  4. Tag den frosne kirsebærmousse ud af fryseren, og kræng den ud af formen. Vær forsigtig, så du ikke laver mærker i moussen. Det vil kunne ses gennem sprayen.
  5. Sæt moussen på fx to omvendte skåle, så den er hævet over underlaget, og velvet sprayen kan lægge sig fint rundt om kanterne. Spray, indtil du er tilfreds med dækningen på kagen. Hellere flere tynde lag end et meget tykt lag.
  6. Flyt forsigtig din kirsebærmousse, fx med to paletknive, og placer den midt på chokoladekagen.
  7. Pynt med de friske kirsebær. Hvis du vil have bærrene til at sidde fast på din kirsebærkage, så de ikke triller af, når du flytter på fadet, kan du sætte en halv tandstikker op i hvert bær og sætte dem fast på kagen.

NOTER

Lad kagen tø op i køleskabet i et par timer, før du serverer den.