Bland mandelmel, hvedemel og sukker i blenderskålen. Tilsæt smørret i små tern og pulsér, indtil blandingen har konsistens som groft sand. Pisk ægget let sammen og hæld det i dejen. Pulsér igen, indtil dejen har samlet sig. Brug ikke mere æg, end at dejen let kan samles.
Ælt dejen kort igennem, form den til en flad skive, læg den i en frysepose og læg dejen i køleskabet i en times tid.
Mazarinmasse og bagning
Varm ovnen op til 175° (alm. ovn, ikke varmluft). Smør en tærteform på 24 cm og stil den på en bageplade.
Hvis du bruger en tærtering som min, er det ikke nødvendigt at smøre den, men du skal sætte tærteringen på en perforeret bagemåtte, så luften også kan slippe underud. Så slipper du for at prikke huller i bunden, og tærten bliver knivskarp at se på.
Rul dejen tyndt ud på et let meldrysset bord, til den er stor nok til at kunne dække bund og sider i formen. Flyt på dejen, mens du ruller den ud, så den ikke sidder fast i bordet – og tryk ikke med kagerullen, bare rul frem og tilbage.
Flyt dejen over i formen. Fyld den ud i formens facon ved at løfte i kanten af dejen, mens du fører en let hånd ud mod siden. Hvis dejen sprækker, kan du lappe den sammen ved at presse den sammen omkring revnen, eller bruge noget af den overskydende dej fra kanterne. Den overskydende dej skæres af med en skarp kniv langs formens kant. (Du kan evt. gemme dejresterne fra kanterne i fryseren til en hurtig omgang hindbærsnitter eller småkager.)
Hvis du bruger en almindelig tærteform, skal du prikke bunden med en gaffel, så evt. luftlommer kan komme ud.
Til mazarinen rører du smør og sukker godt sammen, før du tilsætter marcipan, mel og æg og rører, til du har en ensartet masse. Fordel mazarinmassen ovenpå mørdejen.
Bag din marcipansnittetærte i nederste tredjedel af ovnen i ca. 25 minutter, til kanten er flot gylden.
Nougatlaget
Skær nougaten i tynde skiver, mens tærten bages. Når tærten er færdigbagt, fordeler du nougaten i et jævnt lag ovenpå tærten, og lader den blive blød, så du kan fordele den med en spatel eller dejskraber. Sæt evt. tærten tilbage i ovnen i 2 minutter, så nougaten smelter. Lad din marcipansnittetærte køle helt af. Fjern tærteringen.
Marcipanlåget
Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen til en jævn masse. Rul marcipanen ud i ca. 2 mm tykkelse på et bord drysset med et tyndt lag flormelis. Flyt jævnligt på marcipanen, mens du ruller den ud, så den ikke klistrer fast til bordet.
Brug tærteringen som skabelon, og skær et rundt låg ud. Udstik et mønster i låget, fx ved at bruge to sprøjtetyller med rund spids. Mine målte 5 og 10 mm. Dyp udstikkeren i flormelis, så du får et helt skarpt snit, og marcipanen ikke klistrer fast til din udstikker.
Flyt forsigtigt marcipanlåget over på den kolde marcipansnittetærte og pynt med spiselige blomster.
Noter
En marcipansnittetærte er bedst på dagen eller dagen efter, hvis du pakker den godt ind. Kagen kan også fryses.