Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt sukker, salt, honning og æg/æggeblomme og bland det godt. Hæld olien i og tilsæt melet lidt efter lidt.
Ælt dejen i 8-10 minutter i røremaskinen ved mellem til høj hastighed. Skrab siderne ned et par gange. Dejen slipper siderne i skålen, men er meget blød og ret klistret, når den er færdigæltet.
Smør en ren skål med lidt olie, læg dejen i og vend den, så oversiden også er indsmurt i olie. Lad den hæve et lunt sted, tildækket med en frysepose i 1½ time, til den har nået dobbelt størrelse.
Del dejen i seks stykker ved at veje dem af, så de er lige store. Rul hver dejklump tyndt ud, rul den sammen uden at få for meget luft ind i rullen og rul den ud til en lang pølse, som er tyndere i enden end på midten.
Alle pølser skal være lige lange og lige tykke. Flet brødet som i Jamie Ellers video. (Beskrivelsen giver meget mere mening, når du har set videoen.)
Efterhæv challah’en tildækket i 1 time et lunt sted. Varm ovnen op til 175°. (Almindelig varme, ikke varmluft.)
Pensl omhyggeligt brødet med æggehviden og sørg for at komme godt ind i alle fordybninger og revner. Bag din challah i nederst i ovnen i ca. 50 minutter.