Udblød husblassen i koldt vand i minimum 20 minutter.
Varm jordbærsaften op til kogepunktet i en lille gryde. Imens pisker du æg, sukker og vanillesukker tykt i en skål. Sigt Maizenaen over i æggemassen og bland det godt uden at piske.
Hæld den varme saft i æggemassen i en tynd stråle. Bland det godt og hæld det hele tilbage i gryden. Kog massen op under omrøring. Pas på, den ikke brænder på.
Først skummer cremen op, og derefter tykner den. Juster evt. med lidt pink pastafarve.
Knug husblassen fri for vand, og lad den smelte i den varme creme.
Bland det godt, før du hælder cremen over i en flad skål (eller en tallerken), dækker den med husholdningsfilm helt ned på overfladen og lader cremen afkøle til stuetemperatur.
Når cremen er kølet af, pisker du fløden til bløde toppe. (Fløden må ikke være stiv, men der må heller ikke være flydende fløde i bunden af skålen.)
Pisk jordbærcremen godt igennem. Bland først 1/4 af flødeskummet i cremen, til det er blandet godt. Derefter vender du resten af flødeskummet i cremen ad et par omgange. Dette gøres nemmest med lange tag med en dejskraber, så du ikke slår luften ud af flødeskummet.
Klargør en engangssprøjtepose med en åben tyl med takker. Sæt en klemme på forneden på posen, så den bløde jordbærmousse/-creme ikke løber ud af posen. Hæld cremen i sprøjteposen, luk med en klemme foroven, og læg sprøjteposen i køleskabet i minimum en time, til jordbærcremen er stivnet og klar til at tylle ud på kagerne.
Lyserøde babyshower cupcakes
Varm ovnen op til 175° (alm. ovn, ikke varmluft). Klargør en fast muffinform med 12 huller ved at sætte papirmuffinforme i hullerne.
Pisk smørret lyst og let med sukker og vanillesukker. Tilsæt æggehviderne en ad gangen og pisk godt imellem hver. Skrab skålens sider ned, så alt bliver blandet godt.
Bland yoghurt med lidt pink pastafarve. Der skal ikke ret meget i, så brug en tandstikker til at dosere farven. (Du kan altid justere farven til sidst, hvis den bliver for bleg.)
Sigt mel og bagepulver sammen i en skål. Bland det godt med et piskeris, så bagepulveret bliver jævnt fordelt.
Rør halvdelen af melet i dejen med lange tag med en dejskraber. Du skal ikke piske, for så får du kompakte muffins. Rør yoghurten i og derefter resten af melet. Rør ikke længere, end at det lige er blandet godt, så der ikke er mere synligt mel.
Fordel dejen i de 12 forme. De må max være 3/4 fyldte. Bag kagerne i nederste tredjedel af ovnen i 18-20 minutter. Lad dem afkøle fem minutter i den faste form, før du flytter kagerne over på en bagerist, og lader dem afkøle helt.
Pynt
Skyl jordbærrene, dup dem tørre og del dem i fire. Lad blomsten sidde på. Tag først jordbærcremen ud af køleskabet, når du er klar til at pynte dine babyshower cupcakes.
Tyl en roset af jordbærcreme ved at starte på midten af kagen. Pynt med sukkerhjerter, -kugler og kvarte jordbær. (Hvis det er til en dreng, bruger du selvfølgelig blåbær i stedet.)
Skulle du komme til at sprøjte en grim rose ud, kan du forsigtigt skrabe cremen af igen og fylde den tilbage i sprøjteposen;-) Husk, at øvelse gør mester, og at vi alle er startet uden erfaringer:-)
Noter
PS: Husk at give den vordende mor en krammer! – Hvis du altså kan nå om hende. Og ellers gør du det bare alligevel<3