Blomster og stængler fra ramsløg (eller et drys kørvel)
Sådan gør du
Sæt en sauterpande (eller bred gryde) over varmen med 1½ cm vand i og bring det i kog.
Skræl de hvide asparges med en tyndskræller fra lige under hovedet og ned mod stilkenden. Sørg for at al skrællen kommer af, ellers bliver de træede at tygge i.
Knæk stilkenden af aspargesene, hvor de knækker naturligt. Selvfølgelig så langt nede som muligt.
Tilsæt en spiseskefuld groft salt til kogevandet og læg dine asparges ned i vandet, så de ligger side om side. Læg låg på og lad dem simre 2½-3 minutter (længst, hvis dine asparges er tykke). Hæld vandet fra og overhæld asparges med koldt vand. Lad dem stå et par minutter og hæld dem i et dørslag, så vandet løber fra.
Varm ⅓ af smørret op i sauterpanden. Brun dine hvide asparges let på alle sider. Tag dem op og hold dem varme.
Hæld resten af smørret i panden sammen med hasselnødderne. Lad det brune over middelvarme, men lad det ikke blive for mørkt.
Server de hvide asparges i et aflangt fad, overhældt med lidt af smørret, drysset med fx de hvide blomster fra ramsløg og finthakkede blade. Resten af smørret serveres ved siden af.